Πυρκαγιά σε διώροφη κατοικία στη Γαβαλού

Άμεσα  κατασβέστηκε φωτιά  που εκδηλώθηκε προχθές το βράδυ σε διώροφη κατοικία στη Γαβαλού του δήμου Αγρινίου, χάριν της άμεσης επέμβασης των εθελοντών αρχικά και της Π.Υ μετέπειτα.

11118905_874052049305109_1184336982_nΗ  φωτιά που εκδηλώθηκε στη στέγη της κατοικίας που βρίσκεται  κοντά στην εκκλησία  περιορίστηκε άμεσα από τους εθελοντές πυροσβέστες του εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Γαβαλούς, ενώ αργότερα  συνέβαλαν και δυο οχήματα με άνδρες της Π.Υ. Αγρινίου.

Από τη φωτιά δεν κινδύνευσε κανείς, ενώ οι ζημιές περιορίστηκαν στη στέγη του σπιτιού. Το συγκεκριμένο περιστατικό ανέδειξε και την  σπουδαιότητα της λειτουργίας των εθελοντικών σταθμών, αφού όπως τόνισαν και οι κάτοικοι είναι μείζονος σημασίας και συνεχάρησαν τη Δημοτική Αρχή που ήδη έχει ολοκληρώσει όλες τις απαραίτητες εργασίες, μέσω των τεχνικών υπηρεσιών και περί τα τέλη Απριλίου θα τελεσθούν και τα εγκαίνια.

10681908_874052245971756_2101916188_nΗ λειτουργία του εθελοντικού σταθμού στη Γαβαλού είναι βέβαιο πως θα βοηθήσει πολύ τους κατοίκους αφού σε περίπτωση πυρκαγιάς θα σπεύσουν πολύ πιο γρήγορα οι εν λόγω εθελοντικοί πυροσβεστικοί σταθμοί (Γαβαλού και Παραβόλα) . Στο σημείο απ” ότι τα πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστική Υπηρεσίας του Αγρινίου λόγο αποστάσεως.Να θυμίσουμε πως εδώ και δύο χρόνια πριν είχαν δοθεί οι κτιριακές εγκαταστάσεις οι οποίες θα φιλοξενούσαν τα 2 αυτά κλιμάκια της πυροσβεστικής και είχαν παραδοθεί και τα οχήματα από το πυροσβεστικό σώμα στον δήμο Αγρινίου.

Λίγες μέρες πριν, και συγκεκριμένα στις 22/01/2015, δόθηκε το ΦΕΚ έναρξης, ωστόσο δεν έγιναν κατά το παρελθόν οι απαραίτητες   διαδικασίες που να επιτρέπουν την επίσημη έναρξη των κλιμακίων αυτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του agrinioreport.com πλέον έχουν ολοκληρωθεί όλες οι ενέργειες από την δημοτική αρχή και σε λίγες ημέρες θα τεθούν σε πλήρη λειτουργία..

Τα σχόλια είναι κλειστά.