Πυρκαγιά κοντά στις εργατικές κατοικίες του ΔΑΚ Αγρινίου-Ρίψεις και με εναέρια μέσα(φωτό-βίντεο)

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στις 14:40 σε σημείο κοντά στο ΔΑΚ Αγρινίου και στις εργατικές κατοικίες της περιοχής σε χαμηλή βλάστηση και καλαμιές.

Στο σημείο έφτασαν άμεσα 11 οχήματα της Π.Υ. , 22 άνδρες, εθελοντές  παρουσία του Διοικητή της Π.Υ. Αγρινίου Ευστρ. Πετράκη που συντόνιζε την επιχείρηση κατάσβεσης και 2 Πετζετέλ που επιχείρησαν με ρίψεις από αέρος.

 

https://www.youtube.com/shorts/BBZnBe_Ozk4

 

Οι κάτοικοι βγήκαν με τα λάστιχα στα χέρια και έβρεχαν ότι μπορούσαν γύρω από τα σπίτια τους.

Η αγανάκτηση μεγάλη  και ο θυμός από τους κατοίκους διότι  όπως μας είπαν: “οι αρμόδιες αρχές που είναι υπεύθυνες για τον καθαρισμό στα γύρω σημεία δείχνουν εγκληματική αδιαφορία.  Το ΤΟΕΒ μας περιπαίζει, έρχεται το μηχάνημα και μέσα σε δυο ώρες χαλάει πάντα. Τι θα γινόταν αν σήμερα είχαμε δυνατούς ανέμους; Θα ζούμε πάντα με αυτόν τον φόβο εδώ; Κάθε λίγο και λιγάκι φωτιές;;; Δεν μας σκέφτεται κανένας” είπαν χαρακτηριστικά την στιγμή που βρεθήκαμε στο σημείο για την κάλυψη του ρεπορτάζ.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως η περιοχή αυτή αντιμετωπίζει συχνά από το παρελθόν προβλήματα με εστίες πυρκαγιάς που από την άμεση επέμβαση της Π.Υ. Αγρινίου και την ψυχραιμία των κατοίκων δεν είχαμε άσχημες εξελίξεις.

Please follow and like us: