Πτώση F-16 στις Σποράδες: «Μίλησα με τον γιο μου – Τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο» λέει ο πατέρας του πιλότου

Ο χειριστής του μαχητικού αεροσκάφους κατάφερε να ενεργοποιήσει εγκαίρως το εκτινασσόμενο κάθισμά του και να πέσει στη θάλασσα.

Ο Δημήτρης Αποστολάκης μίλησε με τον γιο του και πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας ο οποίος βρέθηκε σώος μετά την πτώση του F16 το οποίο κατέπεσε στη νήσο Ψαθούρα, κοντά στην Αλόννησο το μεσημέρι της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως «ο γιος μου είναι ζωντανός. Κατάφερα να μιλήσω μαζί του, είναι καλά. Τον μεταφέρουν (σ.σ. μεταφέρθηκε λίγο μετά τις 16:00) στο 251 Γενικό Νοσοκομείο της Αεροπορίας στην Αθήνα και είμαι κι εγώ καθ’ οδόν από Λάρισα για να τον δω από κοντά».

Υπενθυμίζεται πως επί μιάμιση ώρα βρισκόταν στη θάλασσα ο πιλότος του F-16 Block 52. Ο χειριστής του μαχητικού αεροσκάφους κατάφερε να ενεργοποιήσει εγκαίρως το εκτινασσόμενο κάθισμά του και να πέσει στη θάλασσα.

Σχεδόν ταυτόχρονα ξεκίνησε η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, αφού οι συνάδελφοί του που έπαιρναν μέρος στον ίδιο εκπαιδευτικό σχηματισμό με εκείνον ήταν ουσιαστικά αυτόπτες μάρτυρες της πτώσης του μαχητικού.

Στη θαλάσσια περιοχή νότια της Χαλκιδικής κατέπλευσαν επτά σκάφη του Λιμενικού, ένα παραπλέον εμπορικό πλοίο και τρία εναέρια μέσα. Ο πιλότος εντοπίστηκε γρήγορα και ξεκίνησε η επιχείρηση για την περισυλλογή του, που κατέστη δυνατή μιάμιση ώρα από τη στιγμή της πτώσης του F-16.

Ο πιλότος παρελήφθη από ελικόπτερο Super Puma που λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα τον μετέφερε στο στρατόπεδο Σακέτα.

Από εκεί τον παρέλαβε ασθενοφόρο που τον μεταφέρε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

 

pronews.gr

 

 

 

 

 

 

 

Το agrinioreport.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.