Προσοχή σε τηλεφωνικές κλήσεις με σκοπό το χακάρισμα του υπολογιστή σας

Πολλά τα περιστατικά σύμφωνα με μαρτυρίες και στο Αγρίνιο.

Η κλήση γίνεται από το εξωτερικό και τις περισσότερες φορές πολύ νωρίς το πρωί. Τα τηλέφωνα που καταγράφηκαν είναι α)3258922965 και β)393367557825. Ρωτούν αν μιλάτε Αγγλικά και στην συνέχεια σας ενημερώνουν το “υποψήφιο θύμα” δηλαδή, ότι καλούν από την Microsoft και ότι κάποιος έχει χακάρει τον υπολογιστή σας. Εσείς αυτό που θέλουν να κάνετε είναι εκείνη την στιγμή να μπείτε στον υπολογιστή και να πράξετε αυτό που θα σας πούνε ώστε και καλά να λυθεί το δήθεν πρόβλημα.

Επιμένουν απίστευτα ακόμη και σε άτομα που τους είπαν πως δεν έχουν υπολογιστή λέγοντάς τους: “δεν γίνεται έχεις”. Μάλιστα οι κλήσεις συνεχίζονταν έντονα σε κάποιες περιπτώσεις παρά την απόρριψη.

Κάποιοι δεν κατάλαβαν αμέσως πως πρόκειται για απάτη, κάποιοι άλλοι ευτυχώς τελευταία στιγμή το αντιλήφθηκαν και κάποιοι άλλοι επικοινώνησαν με την Αστυνομία και η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. Δυστυχώς όμως σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από παθόντες που επικοινώνησαν με το agrinioreport.com, η απάντηση που έλαβαν ήταν δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι απλά προσπαθήστε να μην απαντάτε.

Οι πολίτες-θύματα αυτής της τηλεφωνικής απάτης που επικοινώνησαν με το agrinioreport.com, το έπραξαν με σκοπό την ενημέρωση και την προφύλαξη συμπολιτών .

Ιδιαίτερη προσοχή λοιπόν .