Προσκοπικό αρχείο γνώσεων και αναμνήσεων Αιτ/νίας

Το 1ο Σύστημα Προσκόπων Αγρινίου με μεγάλη χαρά και τιμή ανακοινώνει τη σημαντική πρωτοβουλία για πρώτη φορά στα δρώμενα της πόλης  της δημιουργίας του ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΓΝΩΣΕΩΝ & ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ Αιτωλοακαρνανίας!

Το 2020 ήταν μια χρονολογία σταθμός για τον Ελληνικό Προσκοπισμό μιας και οι Έλληνες Πρόσκοποι γιόρτασαν, με όποιο τρόπο μπορούσαν λόγω της πανδημίας, τα 110 Προσκοπικής Ιστορίας και προσφοράς στους νέους και την κοινωνία της πατρίδα μας.

Το 2025 είναι εξίσου σημαντική χρονολογία σταθμός για τους Προσκόπους του Αγρινίου, μιας και συμπληρώνονται 80 Χρόνια από την ημέρα που το Προσκοπικό Παιχνίδι παίχτηκε για πρώτη φορά στην πόλη του Αγρινίου. Πριν από χρόνια και συγκεκριμένα το 1945, ακούστηκε για πρώτη φορά το  σύνθημα «ΕΣΟ ΕΤΟΙΜΟΣ» και από εκείνη την ημέρα οι Πρόσκοποι Αγρινίου παρέμειναν και παραμένουν «ΠΑΝΤΑ ΕΤΟΙΜΟΙ» σε δύσκολες στιγμές του τόπου όταν απαιτήθηκε και πιστοί στις Αρχές, τους Σκοπούς, τις Αξίες και τα Ιδανικά του Προσκοπισμού!

Στα χρόνια που πέρασαν, έχουν συσσωρευτεί πληθώρα γνώσεων, αναμνήσεων και γενικά μια μεγάλη ιστορία που συνοδεύεται από υλικό όπως φωτογραφίες, έντυπα, αναμνηστικά κλπ.  Για το λόγο αυτό το 1ο Σύστημα Προσκόπων Αγρινίου κρίνει αναγκαίο να δημιουργηθεί ένα Προσκοπικό Αρχείο Αναμνήσεων της ιστορίας της Προσκοπικής Κίνησης της πόλης του Αγρινίου, όπου θα επιμεληθεί και θα συντονίσει την συγκέντρωση και διαχείριση του υλικού.

Ανάμεσα στις  προτεινόμενες δράσεις ώστε να γίνει πραγματικότητα αυτή η σκέψη, είναι η δημιουργία μιας Ομάδας Έργου όπου θα «τρέξει» τις ενέργειες που απαιτούνται. Η Ομάδα Έργου θα έχει τη δυνατότητα να διαμορφώσει τις αναγκαίες και απαιτούμενες δράσεις (όπως πχ έκθεση φωτογραφιών και αναμνηστικών στο πλαίσιο εορτασμού των 80 Χρόνων, κλπ), με βάση τις Αρχές, τους Σκοπούς της Προσκοπικής Κίνησης στην χώρα μας.

Με τις σκέψεις αυτές το 1ο Σύστημα Προσκόπων Αγρινίου, και με βάση το ρητό … «Μια φορά Πρόσκοπος, πάντα Πρόσκοπος», …..

Κ Α Λ Ε Ι

στη συνάντηση που θα γινει την κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 11:00

στην ΠΑΛΙΑ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑ 

Όλους όσους είναι ή ήταν Πρόσκοποι, τόσο των παλαιότερων, όσο και των νεότερων χρόνων, αλλά και φίλους του Ελληνικού Προσκοπισμού, να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια δηλώνοντας ενεργά τη συμμετοχή τους, τόσο οργανωτικά, όσο και με την κατάθεση υλικού που έχουν στην κατοχή τους  ώστε να παραμείνει παρακαταθήκη και κληρονομιά για τους νέους, σημερινούς και αυριανούς συνεχιστές της Προσκοπικής Κίνησης της πόλης του Αγρινίου!

Για το 1ο Σύστημα Προσκόπων Αγρινίου

             Θεόδωρος Παπαδήμας                                                                            Παντελής Ν. Μετζεντζής

           Αρχηγός 1ου Σ.Π. Αγρινίου                                                                     Υπαρχηγός 1ου Σ.Π.Αγρινίου

 

Πληροφορίες: Θ. Παπαδήμας 6937 327125  /  Π. Μετζεντζής 6977 317767

Στην  την διάρκεια της εκδήλωσης θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά του covid-19

Please follow and like us: