Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης και τιμής για την ανατίναξη γερμανικού τραίνου στις 22 Ιουνίου του 1944

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, την Κυριακή 24-6-2019, η εκδήλωση μνήμης και τιμής για την ανατίναξη του γερμανικού τραίνου, στις 22 Ιουνίου του 1944, στο σιδηροδρομικό σταθμό του Αιτωλικού, που συνδιοργανώθηκε από το παράρτημα Μεσολογγίου-Αιτωλικού της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και τις κομματικές οργανώσεις Μεσολογγίου και Αιτωλικού του ΚΚΕ.

Η εκδήλωση άρχισε με το προσκλητήριο των νεκρών, ενώ στη συνέχεια ο Γιώργος Χασιώτης, εκ μέρους του παραρτήματος, αναφέρθηκε αναλυτικά στο χρονικό της μάχης και τόνισε την αναγκαιότητα της γνωστοποίησης τέτοιων ηρωικών κατορθωμάτων στα εργατικά λαϊκά στρώματα και κύρια στη νεολαία.

 

Από μέρους του ΚΚΕ, ο υποψήφιος βουλευτής Δημήτρης Δήμας αναφέρθηκε στη σύνδεση του χτες με το σήμερα και την αναγκαιότητα καταδίκης της κυβέρνησης του Σύριζα που ξεπουλάει τις ιδέες, τις αξίες και τα ιδανικά των ανθρώπων που πέθαναν για μια καλύτερη ζωή, παριστάνοντας και μιλώντας στα λόγια για αριστερά, ενώ είναι ο βασικός στυλοβάτης του καπιταλιστικού συστήματος και των Ευρωπαίων και Αμερικάνων ιμπεριαλιστών.

Τέλος, κάλεσε σε υπερψήφιση του ΚΚΕ σαν τη μόνη δύναμη που διαχρονικά παλεύει για τις ανάγκες και τα δικαιώματα του λαού.

 

εκδήλωση έκλεισε με καταθέσεις στεφανιών και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΑΧΠΑΖΙΔΗΣ               ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΛΙΑΠΗΣ