Ποιοι αθλητικοί χώροι είναι ανοικτοί για τους δημότες και ποιες ώρες ;;; (φωτό)

Οι δημότες αναζητούν την δημόσια ελεύθερη πρόσβασή τους σε αθλητικούς χώρους της πόλης και βρίσκουν κλειδαριές και απαγορευτικές πινακίδες.

Δεν λάβαμε ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία τηλεφωνήματα από πολίτες της πόλης με πολλές και διάφορες ερωτήσεις και μάλιστα για ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορούσε την ελεύθερη πρόσβαση σε δημόσιους αθλητικούς χώρους της πόλης του Αγρινίου.

Δείτε λοιπόν τι μας είπαν οι πολίτες, ποιες οι ερωτήσεις τους και φυσικά όπως μας επισήμαναν, περιμένουν σοβαρές και υλοποιήσημες απαντήσεις έστω και από εδώ και πέρα.

«Προσπαθούμε εδώ και καιρό να μπορέσουμε να αθληθούμε σε κάποιο σημείο της πόλης και δεν μπορεί να καταστεί εφικτό. Θέλουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, πήγαμε σε διάφορα γήπεδα δημόσια, τα οποία έχουν ανεγερθεί πρόσφατα ή έχουν επιδιορθωθεί και πράγματι είναι αξιόλογα.

Δυστυχώς μείναμε να τα κοιτάμε, να τα καμαρώνουμε και να μην μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε.

Γήπεδο Καραπαπά, δωρεά στον δήμο και κατά συνέπεια στους δημότες. Καμία πινακίδα που να σε παραπέμπει αν δεν το γνωρίζεις, πως υπάρχει γήπεδο δημοτικό στην περιοχή. Σε αντίθεση φυσικά με κάποιο ιδιωτικό που ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει βάζοντας ταμπέλες ώστε ο κόσμος να το βρεί άμεσα.

Και φτάνεις. . .και το θαυμάζεις. . . αλλά μένεις μόνο στο να το θαυμάζεις.

Υπέροχο πραγματικά σε ωραίο σημείο αλλά πάντα κλειδωμένο αν δεν πας με σύλλογο και ξεκινήσεις με την παρέα σου με σκοπό να το χρησιμοποιήσεις για ένα διασκεδαστικό παρεϊστικο ματσάκι.

Αλήθεια μήπως δεν ήρθαμε την σωστή ώρα; Τι ώρα είναι ανοικτό για το κοινό; Καμία πινακίδα.

Πάμε στο ΔΑΚ, το εξωτερικό γήπεδο πιασμένο από ομάδες, στο κεντρικό απαγορεύεται η είσοδος στο χορτάρι σύμφωνα με πινακίδα. Τουλάχιστον αυτό έχει το ωράριο στην πόρτα, αλλά το παιδάκι που βρήκαμε εκεί αντί να παίζει εντός του γηπέδου, χτυπούσε την μπάλα στα κάγκελα και στο τοιχίο.

Περάσαμε και από το κλειστό προπονητήριο και είπαμε να αφήσουμε το ποδόσφαιρο μιας και δεν μας πήγε και τόσο καλά και να παίξουμε μπάσκετ. Αρχικά νομίσαμε πως ήταν κλειστά, τελικά από την κάτω πλευρά η πόρτα η μία μισάνοιχτη και μπήκαμε. Προπονούταν κάποια παιδιά στην ρυθμική αν καταλάβαμε καλά, ζητήσαμε να δούμε αν γίνεται να παίξουμε ένα ματσάκι και τι ώρα αλλά μας έδωσαν ένα τηλέφωνο να επικοινωνήσουμε και να μας πουν μετά από συνεννόηση. Βέβαια μας ρώτησαν αρχικά αν είμαστε από σύλλογο.

Οπότε πάει και αυτή η περίπτωση και έτσι τελικά αρχίσαμε να φέρνουμε γύρα όλα τα γήπεδα και το αποτέλεσμα ήταν να είναι όλα κλειδωμένα.

Να σας εξηγήσουμε πως δεν επιχειρήσαμε μόνο μια φορά να βρούμε ένα γήπεδο(και κατά προτίμηση ποδοσφαίρου) ώστε να μπορέσουμε να παίξουμε έναν απλό φιλικό αγώνα και ιδιαίτερα τις ημέρες που πέρασαν, που συναντηθήκαμε πολλοί παλιοί φίλοι στην πόλη μας λόγω των εορτών.

Δεν θέλουμε να κουράσουμε κανέναν συνεχίζοντας με περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά θελήσαμε να επισημάνουμε το πρόβλημα και περιμένουμε ως πολίτες λύση, ενημέρωση και υπεύθυνη τοποθέτηση.

Για ποιους φτιάξαμε τα γήπεδα, το κλειστό προπονητήριο στην αερογέφυρα και το χορτάρι στο ΔΑΚ;

Γιατί δεν έχουμε πρόσβαση ως πολίτες;

Ποιες είναι οι ώρες λειτουργίας των γηπέδων για τους πολίτες;

Τι συμβαίνει με τους συλλόγους και οι πόρτες ανοίγουν μόνο σε αυτούς;

Ως φορολογούμενοι πολίτες και δημότες αυτής της πόλης περιμένουμε απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω.»

Το agrinioreport.com όπως φιλοξένησε και δημοσίευσε το θέμα και τις απόψεις των πολιτών, το ίδιο θα πράξει και με την όποια απάντηση φτάσει στο email του, που θα λάβει ως απάντηση στους πολίτες από τους αρμοδίους της δημοτικής αρχής.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ από τα σημεία που αναφέρθηκαν στο παραπάνω κείμενο με τις τοποθετήσεις-καταγγελίες των δημοτών.