Πετρέλαιο ή ξύλο-Τι καλύτερο για την ατμόσφαιρα και την τσέπη μας; (φωτό-βίντεο)

Σε τι μας ωφελεί ένα ενεργειακό τζάκι;-Πόσο κοστίζει η τοποθέτησή του;-Πως γίνεται το τζάκι από κλασσικό ενεργειακό και σε πόσο χρονικό διάστημα;-Μπορείς ένα τζάκι να το μεταφέρεις φεύγοντας από ένα σπίτι/διαμέρισμα σε κάποιο άλλο;

Βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα, σε μια χώρα που ευτυχώς δεν περνά μεγάλα χρονικά διαστήματα με πολύ-πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και παγετούς. Το κρύο μας όμως το έχουμε κι εμείς σε βόρειες κυρίως περιοχές. Τα πράγματα κατά την διάρκεια του χειμώνα γίνονται πολύ πιο δύσκολα όταν αυτό που επικρατεί πιο έντονα σε μια περιοχή είναι και η υγρασία.

Αυτό δυστυχώς είναι και «προνόμιο» της δικής μας περιοχής. Μια περιοχή που επιβαρύνεται απίστευτα ατμοσφαιρικά όταν τα τζάκια των κατοικιών δουλεύουν στο φουλ και η αιθαλομίχλη χτυπά κόκκινο.

Τι μπορούμε να κάνουμε γι αυτό από την στιγμή που το πετρέλαιο έχει φτάσει στα ύψη και για να ζεσταθεί μια οικογένεια το χειμώνα θα χρειαστεί 1000 ευρω πετρέλαιο;

Μια από τις σημαντικότερες εναλλακτικές και που το τελευταίο διάστημα δίνει μεγάλη ανάσα στα νοικοκυριά αλλά και στην ατμόσφαιρα είναι το ενεργειακό τζάκι.

Για τον λόγο αυτό και για την καλύτερη ενημέρωσή σας πάνω στο θέμα μιας και οι καιροί είναι δύσκολοι οικονομικά, επισκεφθήκαμε το κατάστημα «Σωτηρακόπουλος» στο Αγρίνιο που έχει πλήρη γνώση και πολυετή πείρα σε τζάκια κάθε τύπου και ιδιαίτερα στα ενεργειακά.

Ο κ. Αναστάσιος Σωτηρακόπουλος μας εξήγησε πως και γιατί θα πρέπει να εξοικονομήσουμε χρήματα με την καλύτερη απόδοση σε θέρμανση και να προστατεύσουμε φυσικά το περιβάλλον που είναι η ίδια μας η ζωή.

Ένα ενεργειακό τζάκι μπορεί να τοποθετηθεί άμεσα, μέσα σε μια μέρα, σε ένα σπίτι και από την επόμενη κιόλας ή και από την ίδια πολλές φορές μέρα να ξεκινήσει να λειτουργεί. Σημαντικό για τις νοικοκυρές, δεν γίνεται μεγάλη αναστάτωση στο σπίτι μιας και η επέμβαση αφορά αποκλειστικά και μόνο το υπάρχον τζάκι σε σημείο αυτού.

Τοποθετείται η κασετίνα, δηλαδή το ενεργειακό τζάκι, που έχει επιλέξει ο ενδιαφερόμενος και το κόστος ξεκινά από 800 ευρώ και φτάνει μέχρι όσο έχει την δυνατότητα ο κάθε ένας και ανάλογα με την επιλογή του.

Το όφελος στην περίπτωση που αποφασίσει κάποιος να τοποθετήσει εκ νέου ένα ενεργειακό τζάκι ή να κάνει μετατροπή στο παλιό του-κλασσικό, είναι η εξοικονόμηση χρημάτων μιας και η απόσβεση γίνεται σε ένα χρόνο. Η καύση του ξύλου γίνεται πιο αργά, οπότε οικονομία και σε αυτόν τον τομέα, και το πιο σημαντικό δεν υπάρχουν ρύποι στην ατμόσφαιρα μιας και η καύση του είναι ελεγχόμενη σε ποσοστό 85-90% της δυνατότητας του ξύλου και χωρίς διοξείδιο του άνθρακα (CO2) να διοχετεύεται στην ατμόσφαιρα.

«Αυτό βέβαια», μας τόνισε ο κ. Σωτηρακόπουλος, «και όλα τα πιο πάνω, ακολουθούνται μόνο από την εγκατάσταση πιστοποιημένων τζακιών και αυτό θα πρέπει να το τονίσουμε. Ποτέ δεν θα πρέπει να βάλουμε στο σπίτι μας κάτι του οποίου δεν ξέρουμε την προέλευσή του και την κατασκευή του. Εμείς συνεργαζόμαστε με Ελληνικές (ARTE http://www.tzakia-thessaloniki.gr/ , VOLKANOhttps://www.tzakiavolcano.gr / , REGALFIREhttp://www.tzakiaregal.gr/el-gr ), επί το πλείστον εταιρίες που η έδρα τους είναι στην Βόρεια Ελλάδα, ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει κρύο, οικονομία και σωστή κατασκευή. Ένα άλλο πολύ σημαντικό είναι η μεταφορά ενός τζακιού που πολλοί δεν γνωρίζουν ότι μπορεί να γίνει χωρίς κανένα πρόβλημα. Φεύγεις από ένα σπίτι; Μαζί με τα πράγματά σου παίρνεις και το τζάκι σου και γι αυτό φροντίζουμε εμείς. Σημασία επίσης έχει και η φροντίδα του τζακιού ώστε να αποφεύγονται ατυχήματα και δυσάρεστες εξελίξεις. Εμείς αναλαμβάνουμε επισκευές σε καμινάδες και καθαρισμό τζακιών με ειδικό μηχάνημα για απόλυτο καθαρισμό της καμινάδας χωρίς να της προκαλούμε φθορές.»

Οι λύσεις είναι πολλές και οικονομικές για καλύτερη θέρμανση και φυσικά για προστασία στο περιβάλλον. Το σημαντικότερο όμως και αυτό που εμείς θα σας συνιστούσαμε, όποια και αν είναι η επιλογή σας να γίνεται διαλέγοντας ποιοτικά και πιστοποιημένα προϊόντα από αυτούς που ξέρουν και ειδικεύονται στον τομέα όπως το κατάστημα «Σωτηρακόπουλος» στην οδό Μακρή 20 στο Αγρίνιο.

Καλόν υπόλοιπο Χειμώνα λοιπόν . . .  και με περισσότερη ζέστη!