Περί Ευρωμπάσκετ

Η Εθνική μας Ομάδα Μπάσκετ αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τη Γερμανία (107-96) παρά το γεγονός ότι <<ροκάνισε>> τη διαφορά σε πολλά σημεία του αγώνα. Έγιναν πολλά λάθη στην άμυνα, ενώ οι πάντα μεθοδικοί και εύστοχοι σε βολές Γερμανοί είχαν διαβάσει τον τρόπο κίνησης της Ελληνικής ομάδας. Κάποιοι θεωρούν ότι επαναπαύτηκε η Εθνική μας στις μέχρι τώρα νίκες της.

Πρόσωπο <<κλειδί>> ο Αντεντοκούμπο, ο οποίος αποβλήθηκε κάποια στιγμή, από την οποία και μετά η ομάδα έδειξε να παραιτείται. Τι έδειξε αυτό το στοιχείο?

  Μήπως μια εμμονή να στηρίζεται σε συγκεκριμένα πρόσωπα; Είναι μια τακτική που έχουμε ξαναδεί σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Αθλητές που έχουν παίξει σε άλλες χώρες με διάσημα τουρνουά (NBA κα) έχουν δεχθεί το κύριο βάρος της αποστολής να φέρουν τη νίκη στην ομάδα τους. Έτσι κι εδώ. Ο Γιάννης παρά τις ικανότητες που έχει δεν μπόρεσε να αναλάβει μόνος του την επίθεση χωρίς 2ο συμπαίκτη και αξιόπιστη άμυνα πίσω.

Να συγχωρήσει το γράφοντα κάποιος προπονητής αν σφάλει σε εκτιμήσεις αλλά μια καλή ιδέα θα ήταν πολλές επιτυχείς βολές (κυρίως τρίποντα). Οπωσδήποτε με αποφασιστική άμυνα μπροστά και πάλι από απόσταση βολές βρίσκουν <<στόχο>>. Επίσης καλή οργάνωση της άμυνας πίσω μειώνει τις πιθανότητες επιτυχών βολών από τους αντίπαλους παίκτες.

Ο γράφων προπονητής δεν είναι, αλλά απλός θεατής. Το μπάσκετ, όπως και άλλα αθλήματα, είναι ομαδικό. Άρα οι απαιτήσεις του προπονητή καλό θα είναι να απευθύνονται προς όλους τους παίκτες. Κανείς <<αστέρας>> δεν αποδίδει όταν παίζει μόνος του.

 

Please follow and like us: