ΠΔΕ: Νεότερα για τα αστικά λύματα

Κατατοπιστική και συγκεντρωτική αποτύπωση λειτουργίας των εγκαταστάσεων επεξεργασίας αστικών λυμάτων στην ετήσια απολογιστική έκθεση.

DSC_0004(2)

Ολοκληρώθηκε από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας η ενημερωτική απολογιστική Έκθεση για το έτος 2014 σχετικά με την εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης «Μέτρα και όροι για την επεξεργασία αστικών λυμάτων» στην Περιφέρειά μας.

Στόχος της Υπηρεσίας, η οποία εστάλη στην Ειδική Γραμματεία Υδάτων, είναι ο καταρτισμός ενός προγράμματος παρακολούθησης και ετήσιας ενημερωτικής έκθεσης των Βιολογικών Καθαρισμών που εξυπηρετούν αστικούς ιστούς ή συγκροτήματα οικισμών εντός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Σε απάντησή της στην Υπηρεσία της Περιφέρειας, η Ειδική Γραμματεία κάνει λόγο για κατατοπιστική και συγκεντρωτική αποτύπωση στην Έκθεση, η οποία θα συμβάλλει και στο δικό της έργο για την παρακολούθηση της  εφαρμογής της Οδηγίας 91/271/ΕΟΚ, ενώ τονίζει πως τα συμπεράσματα της Έκθεσης και οι προτάσεις είναι πολύ σημαντικά.

Έλεγχοι έγιναν και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες και συγκεκριμένα στην Π.Ε. Αχαΐας, στους ΒΙΟ.ΚΑ. Πατρών, Αιγίου, Κάτω Αχαΐας, Βιομηχανικής Περιοχής Πατρών, Κλειτορίας, στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας στους ΒΙΟ.ΚΑ. Ναυπάκτου, Μεσολογγίου, Αιτωλικού, Οινιάδων, Αγρινίου, Βόνιτσας, Αμφιλοχίας, Θέρμου και στην Π.Ε. Ηλείας στους Βιολογικούς Πύργου, Αμαλιάδας, Αρχαίας Ολυμπίας, Κρεστένων και Ζαχάρως.

Όπως προκύπτει από τους ελέγχους, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στην Έκθεση οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, Χαρούλα Κασκάνη και Ζώης Σπηλιόπουλος, οι ΒΙΟ.ΚΑ. των μεγάλων πόλεων αντιμετωπίζουν πολύ λιγότερα προβλήματα σε σύγκριση με αυτούς των μικρών οικισμών είτε λόγω μεγαλύτερης εμπειρίας στην αντιμετώπιση αναγκών από εξειδικευμένο προσωπικό είτε λόγω οικονομικών προβλημάτων των μικρών Δήμων.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει θέσει ως προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της. Είμαστε εδώ με συνεχείς ελέγχους ώστε να φροντίζουμε να λειτουργούν σωστά οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας αστικών λυμάτων και έτσι να σταματήσει να δυσχεραίνεται η καθημερινότητα των συμπολιτών μας» υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκος Υφαντής.

Please follow and like us:

Τα σχόλια είναι κλειστά.