Πατριωτικός χώρος στην Ελλάδα: αν υπάρχει που κρύβεται;

Το παρόν κείμενο θα συγκεντρώσει σε μια ανάλυση 2 θέματα με κοινό παρονομαστή : νέες ταυτότητες και εξελίξεις στο κόμμα Σπαρτιάτες. Ο σάλος που προκάλεσε το πρώτο θέμα και οι σημαντικές εξελίξεις στο δεύτερο είναι μια ακόμα απόδειξη του πραγματικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα : έλλειψη πατριωτικής συνείδησης και αντίστοιχου επαρκούς αριθμού εκλογέων.

Τα προβλήματα που παρουσιάζονται είναι 2:αποδοκιμασία της έννοιας του Έθνους από μεγάλη μερίδα του κόσμου εν Ελλάδι και η ανάμειξη Νεοναζί στοιχείων μέσα στο σύνολο των υγιών πατριωτικά σκεπτόμενων ανθρώπων. Όποιος πιστεύει ότι οι τελευταίοι μπορούν να εκπροσωπήσουν Έλληνες πατριώτες πρέπει να το κοιτάξει.

Δεν έχει κλείσει 2 μήνες η κυβέρνηση και το εκλογικό σώμα τη βρίζει ασύστολα λόγω των πυρκαγιών και τώρα με τις νέες ταυτότητες το κακό μεγάλωσε. Ελληνική Λύση (Κ. Βελόπουλος) και άλλοι πολίτες μιλούν για απόπειρα περιορισμού ατομικών ελευθεριών των πολιτών μέσω τσιπ στην νέα κάρτα, ενώ ιδιαίτερα πιστοί στην Ορθοδοξία κρατώντας εικόνες μιλούν για το Χάραγμα 666 του Αντίχριστου.

Η Κυβέρνηση αποκαλεί αμφότερους <<ψεκασμένους >> και συνομωσιολόγους. Τα βασικά επιχειρήματα τους είναι :απόφαση του ΣτΕ ότι η χρήση ταυτότητας προορίζεται μόνο για ταυτοπροσωπία χωρίς αποθήκευση άλλων στοιχείων εντός της, δυνατότητα Κυβέρνησης για παρακολούθηση κινήσεων πολίτη 24 ώρες την ημέρα, οικονομικά συμφέροντα ασφαλιστικών εταιρειών και άλλων επιχειρήσεων από την απόκτηση <<ευαίσθητων πληροφοριών>> κάθε ατόμου, αντισυνταγματική άρση απορρήτου κατοχυρωμένου μέχρι πρότινος.

Ο γράφων είναι εναντίον κάθε παραβίασης ατομικών ελευθεριών εννοείται, όμως το Χάραγμα χωρίς Αντίχριστο δεν υφίσταται, ούτε προετοιμασία γι αυτό υπάρχει πουθενά στην Αγία Γραφή (ας διορθώσει κάποιος το γράφοντα αν κάνει λάθος). Το ΦΕΚ για το θέμα είναι ασαφές πάντως ως προς την ύπαρξη τσιπ και τυχόν στοιχείων που αυτό θα περιλαμβάνει.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι έχουν αναμειχθεί μέσα σε πατριώτες και θρήσκοι παραπάνω του δέοντος ζηλωτές και ακραίοι, καθώς και νεοναζί – φίλοι της Χούντας, που έχουν κάνει δικό τους <<μονοπώλιο>> την έννοια του <<πραγματικού Έλληνα>>. Η Κυβέρνηση, όπως και στο θέμα των εμβολίων, <<έκαψε τα ξερά μαζί με τα χλωρά>> προβάλλοντας στους πολίτες το φόβο μην καταλήξουν στο κοινωνικό περιθώριο όπως οι παραπάνω.

Οι λόγοι της τακτικής αυτής είναι στην κρίση του καθενός προς σκέψη. Το θέμα είναι ότι και ο γράφων, μη θρησκευτικά ζηλωτής και μη  νεοναζί αλλά δημοκράτης και πατριώτης πραγματικός, αισθάνεται προσβολή μαζί με άλλους με το να θεωρείται <<ψεκασμένος>> και άλλα πολλά για τις απόψεις που ασπάζεται.

Ταυτόχρονα η αναταραχή στο κόμμα <<Σπαρτιάτες>> είναι σε εξέλιξη με τους βουλευτές να δηλώνουν <<εθνικιστές>> με αρχηγό του πατριωτικού χώρου τον Η. Κασιδιάρη. Ποιος τον επέλεξε σαν αρχηγό του; Ποιοι πατριώτες τον ανακήρυξαν έτσι; Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Κασιδιάρη κινείται και νεαρός επιχειρηματίας (έτσι ισχυρίζεται) με κανάλι στο Διαδίκτυο ονόματι Λευτέρης  Χατζηιερεμίας, ο οποίος παρουσίασε σε εκπομπή του βιβλίο με το έργο του δικτάτορα Παπαδόπουλου (!!). Άποψη του γράφοντος είναι ότι μιλάμε για τέχνασμα με το Στίγκα συμμετέχοντα με σκοπό την προκήρυξη εκλογών στη χώρα ή την επαναφορά Κασιδιάρη στην πολιτική.

Πριν τις εκλογές γιατί οι σχέσεις ήταν άριστες εντός του κόμματος μεταξύ των μελών του, με το που εξελέγη αυτό άρχισαν οι <<τριβές>>. Τώρα μάθανε ο ένας τον άλλον εκεί πέρα; Πέρα από τις απόψεις τους στα Εθνικά Θέματα, οι Νεοναζί της χώρας και φιλοχουντικοί  – αντισημίτες είναι μη συμβατοί με την Ελληνικότατη έννοια της Δημοκρατίας και του ανθρωπισμού που οι παππούδες μας αρχαίοι μετέδωσαν. Λυπάται τους λάτρεις του 67 ο γράφων, καθώς οι εκπρόσωποι της Χούντας πρόδωσαν με την εμφάνιση τους το 67 την Κύπρο πριν την Τουρκική εισβολή, διότι σύμφωνα το Στρατηγό Αλευρομάγειρο έκαναν ότι δεν τόλμησε καμμια Ελληνική Κυβέρνηση μέχρι τότε.

Δε φτάνουν όλα τα παραπάνω, έφτασαν στο σημείο υποψήφιοι για προεδρία στο ΣΥΡΙΖΑ να αποκαλούν <<πατριώτη>> τον εαυτό τους και το κόμμα τους υποστηρίζοντας τη Συμφωνία στις Πρέσπες και την κατάργηση της στρατιωτικής θητείας. Σε άλλη περίπτωση ο γράφων θα γελούσε, αλλά δυστυχώς οι συνομήλικοι του το πιστεύουν. Συν διάφορα διεστραμμένα περί ομοφυλοφιλίας. Σε αυτό φταίει κυρίως η Χούντα του 67 που <<δικαίωσε>> τους κομμουνιστές και τους ηρωοποίησε. Ποιος το μαζεύει αυτό τώρα; Ο γράφων θα παραδεχθεί ότι η στρατιωτική θητεία γίνεται με τελείως λάθος τρόπο (ακολουθεί ξεχωριστό άρθρο για το θέμα) αλλά αν καταργηθεί ποιος θα μας προστατεύσει σαν χώρα; Είναι θράσος επίσης να αποκαλούν κάποιοι εαυτούς μετά από προδοσία (Πρέσπες) πατριώτες, δεν προσφέρουν τίποτα οι προδοσίες στον τόπο, ας ζητήσουν ταπεινά συγνώμη από το λαό όσοι τον πρόδωσαν. Αλλά ενδιαφέρεται ο λαός για τίποτα;

Η επαναφορά του πατριωτικού χώρου είναι η μόνη λύση για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Έλληνας πολίτης σήμερα. Θα πρέπει να υπάρχει στήριξη στην ιδέα του Έθνους, επιστημονικά υπαρκτή (Κοινωνιολογία του Ντίκενς) και εφικτή προς εφαρμογή στην ομοιογενή ακόμα Ελληνική κοινωνία. Οι διαφορές οι πολιτισμικές δεν είναι λόγος πολέμου μεταξύ Εθνών, όμως η φύση έχει κάνει συγγενείς βιολογικά και πολιτισμικά ανθρώπους να θέλουν μεταξύ τους να συμβιώσουν(σύμφωνα με την Κοινωνική Ανθρωπολογία) . Ας συμπεριλάβουμε και στην εξίσωση ΜΟΝΟ ΝΟΜΙΜΑ εισερχόμενους και φιλήσυχους μετανάστες/πρόσφυγες ( ρατσισμός μακριά). Ο Έλληνας πατριώτης αγαπά τη χώρα και τους κατοίκους της και συμμετέχει ενεργά σε αποκλειστικά δημοκρατικές διαδικασίες (εκλογές, συλλόγους, ενώσεις, κόμματα) ψηφίζοντας υποψήφιους με κοινή λογική και ρεαλιστικό σχέδιο εξυπηρέτησης της κοινής ωφέλειας. Επ ουδενί δεν συζητά παραχώρηση δικαιωμάτων ούτε αφήνει το σπίτι του αφρούρητο. Ο γράφων σε αυτή την κατηγορία τοποθετεί τον εαυτό του. Έθνος σημαίνει το σπίτι μας, οι συγγενείς μας, οι φίλοι μας, το περιβάλλον μας.

Ας αποφασίσουν οι θρησκευτικοί ζηλωτές και οι νεοναζί – φιλοχουντικοί αν ασπάζονται τις παραπάνω αρχές.

Αν όχι ας βρουν άλλο όνομα, ο τίτλος << Έλληνας πατριώτης >> δεν τους ταιριάζει.

(Φωτό :Huffpost)