Πατέρας και γιος επιχείρησαν μαζί στις επιχειρήσεις διάσωσης στα συντρίμμια της Τουρκίας

Ο Μπάμπης Ασλανίδης εξηγεί στην ΕΡΤ3 πώς λειτουργούν οι υπερσύγχρονοι αισθητήρες, που οδηγούν στον εντοπισμό παγιδευμένων ανθρώπων στα συντρίμμια των κτιρίων.

Για τον έμπειρο πρόεδρο των Ελλήνων Διασωστών, που μετρά τρεις ακόμα αποστολές σε σεισμόπληκτες περιοχές, η επιχείρηση στην Τουρκία, έγινε αυτή τη φορά οικογενειακή υπόθεση. Ταξίδεψε με τον εικοσάχρονο γιο του στο Καχραμάν Μαράς και μαζί με τους υπόλοιπους εθελοντές διασώστες από την Ελλάδα έδωσαν πλάι πλάι τη μάχη του εντοπισμού εγκλωβισμένων στα κατεστραμμένα κτίρια.

Από τα 9 του χρόνια εκπαιδεύεται ο 20χρονος Γιώργος Ασλανίδης στις διασωστικές μεθόδους σε μαζικές καταστροφές. Η απόφαση να συμμετέχει στην αποστολή πάρθηκε τη στιγμή που έμαθε για τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία.

Με τον πατέρα του επικεφαλής της αποστολής, ο Γιώργος ένιωθε μεγαλύτερη ασφάλεια να μπαίνει στα χαλάσματα, την ώρα, που η γη σείεται κάτω από τα πόδια τους.

Περήφανος δηλώνει ο πατέρας για την απόφαση του γιου του να ακολουθήσει τα βήματά του στον εθελοντισμό.

Με την εμπειρία μιας μεγάλης αποστολής και τη νοηματοδότηση, που δίνει ο εθελοντισμός και η προσφορά στη ζωή του ο Γιώργος δηλώνει έτοιμος να ακολουθήσει τον πατέρα του στην επόμενη αποστολή διάσωσης ανά τον κόσμο.

Το agrinioreport.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.