Παρουσιάστηκε το πόνημα του Χαράλαμπου Καραπάνου «Η Ορθόδοξη Εκκλησία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο σύγχρονο ταραχώδη κόσμο» (φωτό-βίντεο)

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 στο Αγρίνιο εκδήλωση παρουσίασης του πονήματος του Χαραλάμπους Καραπάνου με θέμα: «Η Ορθόδοξη Εκκλησία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο σύγχρονο ταραχώδη κόσμο» το οποίο διανέμεται δωρεάν.

Στόχος του μελετήματος η πρόκληση ενδιαφέροντος και επικοινωνία ενός θέματος κύριου και καίριου για το σύγχρονο άνθρωπο που πορεύεται αντιμετωπίζοντας ποικίλες προκλήσεις στη σύγχρονη πραγματικότητα, σε ένα κόσμο που εξελίσσεται ραγδαία την ίδια στιγμή που τίθεται εν αμφιβόλω η αξιοπρέπεια, ο σεβασμός της διαφορετικότητας, η ισότητα, η εκπαίδευση, το δικαίωμα στο περιβάλλον, η ελευθερία και τελικά η υπέρτατη αξία της ζωής, ενώ η Ορθόδοξη Εκκλησία ως πρόγευση της βασιλείας του Θεού αναφέρεται στο παρόν και στο μέλλον της ανθρωπότητας παίζοντας έναν καθοριστικής σημασίας ρόλο και για την επίγειο πορεία του ανθρώπου μη παραμένοντας στατική και αμέτοχη στις εξελίξεις.

Ομιλητές ήταν ο Αιδεσιμολογιώτατος Δρ. π. Χριστόφορος Χρόνης, Διδάσκων της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Alexios Antoniou LLM Διεθνούς Δικαίου ενώ, παρέμβαση έκαναν με βιντεοσκοπημένα μηνύματά τους οι: Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Δρ. Χρυσόστομος Σαββάτος, Καθηγητής Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ, Δρ. Evaggelos Venizelos, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου ΑΠΘ, πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Ελλάδας, Δρ. Σταύρος Γιαγκάζογλου, Καθηγητής Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ και Dimitris Papandreou, Πρέσβης της Ελλάδας στη Βοσνία Ερζεγοβίνη.
Συντόνισε η κ Dimitra Mizithra Καθηγήτρια Β\θμιας Med.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στον αύλειο χώρο του εξοχικού κέντρου Το Κιούπι Γιαννούζι Αγρινίου.

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό καθώς και βίντεο με τις ομιλίες .

Please follow and like us: