Παρουσιάστηκε στο Βιβλιοτρόπιο το βιβλίο «Μεγαλώνοντας (με) το παιδί μου» του Κώστα Γκοτζαμάνη (φωτό-βίντεο)

Στο βιβλιοπωλείο Βιβλιοτρόπιο παρουσιάστηκε την Παρασκευή το βράδυ λίγο μετά τις 19:30 το απόγευμα το βιβλίο «Μεγαλώνοντας (με) το παιδί μου» του Κώστα Γκοτζαμάνη.

12

Mια ιδιαίτερη βραδιά με ενδιαφέρον και ουσία. Με θέμα που απασχολεί κάθε οικογένεια μιας και το να μεγαλώνει το παιδί σου αλλά και να μεγαλώνεις και εσύ μαζί του είναι κάτι πραγματικά ιδιαίτερο.20

 

Ο συγγραφέας μίλησε για το βιβλίο του και απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού που πραγματικά κατέκλυσε τον χώρο του βιβλιοπωλείου. Ένα βιβλίο όπου ο συγγραφέας στέκεται δίπλα στους γονείς που θέλουν να μεγαλώσουν οι ίδιοι, δίνοντας έναν αγώνα να μεγαλώσουν ελεύθερα παιδιά. Ένα βιβλίο εύληπτο, χωρίς θεωρητική ορολογία, που θα το έκανε απρόσιτο και δύσχρηστο.

Ο αναγνώστης, ακόμα κι αν βρίσκεται σε αδιέξοδο, επανατοποθετείται και ανακαλύπτει μόνος του ότι αυτό που του φαινόταν ως αδιέξοδο μπορεί να είναι μια ευκαιρία.

14Το βιβλίο δεν αφήνει ερωτηματικά, με οξυδέρκεια ανατέμνει τις οικογενειακές σχέσεις χωρίς να κατηγορεί κανέναν, αφήνει να διαφανούν οι λύσεις και οι ατομικές ευθύνες, αποφεύγει τον διδακτισμό, έχει ύφος χαλαρό, χωρίς να κάνει εκπτώσεις στη διεισδυτικότητα και την αντικειμενικότητα.

Και επιπλέον, οι σελίδες του είναι εμποτισμένες με αστείρευτο χιούμορ και άκρως μεταδοτικό κέφι για ζωή!

Για το βιβλίο μίλησε επίσης και η Ειρήνη Γαρούφη Σκουφή ψυχολόχος-οικογενειακή σύμβουλος, επιστημονική συνεργάτης του κέντρου «Τόπος Ψυχοθεραπείας».

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21