Παρουσίαση του προγράμματος “ΣΤΕΓΑ-ΖΩ”

Παρουσιάζεται σε Ημερίδα το Πρόγραμμα «ΣΤΕΓΑ-ΖΩ» από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Πατρών.

DSC_0010

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Πατρών διοργανώνουν από κοινού ενημερωτική ημερίδα για τις δράσεις του Προγράμματος «ΣΤΕΓΑ-ΖΩ», η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου και ώρα 11.00’ στην Αγορά Αργύρη.

Μέσα από το πρόγραμμα «ΣΤΕΓΑ-ΖΩ», η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Ιερά Μητρόπολη Πατρών θα καλύψουν τις βασικές ανάγκες 25 αστέγων, με στόχο την αντιμετώπιση της πιο ακραίας μορφής ένδειας, απορίας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα θα καλύψει τις δαπάνες για την στέγαση, τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, την οικοσυσκευή, την ένδυση – υπόδηση, την διατροφή και την μετακίνηση 25 συμπολιτών μας που σήμερα ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης.

Επιπλέον, το επιστημονικό προσωπικό που θα συμμετέχει στο πρόγραμμα (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, κ.λπ.) θα υποστηρίξει κάθε συμμετέχοντα με τελικό στόχο την ενεργοποίηση και επανένταξη του στην αγορά εργασίας.

Πρόκειται για ένα κοινωνικό πρόγραμμα ολιστικού χαρακτήρα από το οποίο απορρέουν απτά οφέλη για τους συνανθρώπους μας που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

Το πρόγραμμα «ΣΤΕΓΑ-ΖΩ» εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Στέγαση και Επανένταξη» (Δράσεις Στέγασης, Σίτισης και Κοινωνικής Φροντίδας για τους Αστέγους, του άρθρου 29 του ν. 4052/12) και χρηματοδοτείται από πόρους της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας, του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής ασφάλισης και Πρόνοιας. Αρχή Διαχείρισης: Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ).

Στην εκδήλωση θα παρευρίσκονται και θα απευθύνουν χαιρετισμό Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος και ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος.

Θα παρουσιαστούν οι δράσεις του Προγράμματος «ΣΤΕΓΑ-ΖΩ» από τον Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Δημήτρη Καραβίδα και οι δικαιούχοι του προγράμματος «ΣΤΕΓΑ-ΖΩ» από τον υπεύθυνο του Φιλόπτωχου Ταμείου, πατήρ Παναγιώτη Ταρσινό, ενώ θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.