Παρουσίαση Βιβλίου της Αρχοντούλας Αλεξανδροπούλου

Οι εκδόσεις 24γράμματα σας προσκαλούν στην παρουσίαση του ιστορικού μυθιστορήματος της ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ, «ΜΕΛΑΝΟΧΤΥΠΗΜΕΝΗ», την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020 στις 19.30, στο καφέ-εστιατόριο VEGGERA, στην κεντρική πλατεία Αγρινίου).

Την παρουσίαση θα συντονίσει ο σκηνοθέτης Γιώργος Λουριδάς, δημιουργός της Κινηματογραφικής Ομάδας Αγρινίου.

Τη «Μελανοχτυπημένη» θα παρουσιάσει η ποιήτρια Χρυσούλα Σπυρέλη.

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν οι:

Βασίλης Κομπορόζος (εκπαιδευτικός, μεταφραστής, λογοτέχνης)
Θέκλα Βασιλοπούλου (ερασιτέχνης ηθοποιός)

Και τα μέλη της Κινηματογραφικής Ομάδας Αγρινίου:
Τζωρτζίνα Καποπούλου (εκπαιδευτικός, ερασιτέχνης ηθοποιός)
Μέλισσα-Άννα Σελεβίστα (ερασιτέχνης ηθοποιός)
Μαρία Ιωσηφίδη (συγγραφέας)

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
«Μελανοχτυπημένη» είναι ο τίτλος του ιστορικού μυθιστορήματος της Πυργίας συγγραφέα, εκπαιδευτικού και μεταφράστριας Αρχοντούλας Χ. Αλεξανδροπούλου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις 24γράμματα σε όλα τα βιβλιοπωλεία.
Πρόκειται για την ιστορία της Αρετής, μιας νεαρής δημοσιογράφου σε τοπική εφημερίδα της Ηλείας (εν έτει 2048) και τις απροσδόκητες εξελίξεις που έχει για τη ζωή της η επαφή της με ένα εικονογραφημένο μεσαιωνικό χειρόγραφο (του 14ου αι.), με πρωταγωνιστή τον Βασιλιά Ανήλιαγο.
Από τη μια στιγμή στην άλλη, ο Φραγκοκρατούμενος Ηλειακός κάμπος γύρω από το πολυθρύλητο Χλεμούτσι αποκτά άλλη υπόσταση και τα όρια ανάμεσα στην πραγματικότητα και τα πλάσματα της συγγραφικής φαντασίας και των μύθων ανατρέπονται. Ένα ταξίδι στην Ηλεία του Ύστερου Βυζαντίου και στον μαγικό κόσμο των χειρογράφων του και όχι μόνο.
Εσείς έως πού θα φτάνατε για τον κατάλληλο άνθρωπο;

Λίγα λόγια για την Αρχοντούλα Αλεξανδροπούλου
Η Αρχοντούλα Αλεξανδροπούλου γεννήθηκε το 1976 στον Πύργο Ηλείας, κόρη του εικαστικού Χαράλαμπου Αλεξανδρόπουλου. Είναι αριστούχος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας (ΕΚΠΑ – ΒΑ), με ΜΑ στη Μετάφραση-Μεταφρασεολογία (ΕΚΠΑ).
Είναι εκπαιδευτικός της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μεταφράστρια. Έχει μεταφράσει πανεπιστημιακά εγχειρίδια (Εκδόσεις «Gutenberg») που διδάσκονται σε σχολές ανά την Ελλάδα. Έχει επίσης μεταφράσει λογοτεχνικά έργα (ποίηση, πεζογραφία, δοκίμιο). Έχει ασχοληθεί με την εικονογράφηση βιβλίων, την αγγειογραφία και τις τοιχογραφίες και έχει κάνει σκηνικά και κοστούμια για ερασιτεχνικές παραστάσεις. Έκανε την πρώτη της ατομική έκθεση στον Πύργο το 1993. Ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο και τον κινηματογράφο, ενώ αρθρογραφεί περιστασιακά και για τον τοπικό τύπο. Είναι δημιουργός της λογοτεχνικής ιστοσελίδας «Ποιητική Ζεύξη». Η συγγραφική της παραγωγή συνίσταται σε ποιήματα (ορισμένα μελοποιημένα), διηγήματα, θεατρικά κείμενα, μυθιστορήματα και παραμύθια (Αγγλικά και Ελληνικά). Το 2004 ήταν μέλος της ελληνικής συμμετοχής στο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών (Μάλτα). Η βραβευμένη πρώτη της ποιητική συλλογή, «Ψάχνω Στιγμές» εκδόθηκε το 2008 από τις εκδόσεις Στεφανίδη. Ως μέλος της Κινηματογραφικής Ομάδας Αγρινίου πρωταγωνίστησε στην πρώτη ταινία μικρού μήκους που γυρίστηκε φέτος στο Αγρίνιο «Βρες τα Φτερά σου» με σκηνοθέτη τον Γιώργο Λουριδά.

Please follow and like us: