/>

Παραλογισμός και υποκρισία

Αν η υποτιθέμενη ΕΕ ήθελε, πέρα από χελώνες και υδροβιότοπους, να ασχοληθεί και με τη σωτηρία των λαθρομεταναστών- έτσι τους ονομάζει η ΕΕ στα επίσημα χαρτιά της- θα το είχε κάνει προ πολλού.

Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και εικονίζει τον Αφγανό πρόσφυγα Zarabkht Safi (R), 20 χρονών, να κρατά στην αγκαλιά του ένα παιδί, μετά την αποβίβασή τους στην ακτή του νησιού της Κω, Κως Παρασκευή 8 Μαΐου 2015. Σύμφωνα με την ελληνική ακτοφυλακή, ο αριθμός των μεταναστών χωρίς έγγραφα που εισέρχονται στην Ελλάδα δια θαλάσσης, έφτασε 10.445 άτομα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015, σε σύγκριση με 2.863 άτομα για την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Τον Μάρτιο, μόνο στις ακτές των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, κατάφεραν να φτάσουν 6498 μετανάστες , με τη Λέσβο, τη Χίο, τη Λέρο και τη Σάμο να αποτελούν το κύριο προορισμό τους, Τετάρτη 13 Μαΐου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Με κάθε μέσο θα φρόντιζε για τη διασπορά, όλων αυτών των τριτοκοσμικών εισβολέων, σε αναλογικούς αριθμούς προς κάθε μέλος-κράτος της. Ας μη γελιόμαστε έτσι έχουν τα πράγματα, όσο για το θέατρο Μέρκελ – χωρών Βίνσεγκραντ, μου θυμίζει τον ρόλο του καλού και του κακού αστυνόμου με ανακρινόμενη την Ελλάδα. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με την παρουσία του ΝΑΤΟ στο ανατολικό Αιγαίο. Οι νατοϊκοί εντόπισαν χθές 30 λέμβους να αποπλέουν από τα τουρκικά παράλια, ειδοποίησαν τις τουρκικές αρχές όπου οι τελευταίες επανέφεραν στα τουρκικά παράλια….. τρείς λέμβους.

Η στάση βέβαια των Ευρωπαίων, σε καμία των περιπτώσεων μπορεί να δικαιολογήσει τις δικές μας πολιτικές αστοχίες πάνω στο λαθρομεταναστευτικό ζήτημα. Τα λάθη ξεκίνησαν δεκαετίες πριν, αλλά θα ξεκινήσω από την κυβέρνηση Σαμαρά, όπου δέχτηκε το αίτημα των Ευρωπαίων για τη δημιουργία των πρώτων hot-spot, άλλο αν δεν προέβη στην δημιουργία αυτών για πολιτικούς τότε λόγους. Ναι, είμαστε στη Σέγκεν, είμαστε η πρώτη χώρα υποδοχής των λαθρομεταναστών, αλλά κ. Σαμαρά ουδείς εξ αυτών των απρόσκλητων μας ήρθε ουρανοκατέβατος στην Ελλάδα.

Υπήρχε μία μικρή λεπτομέρεια στο ενδιάμεσο που ονομάζεται Τουρκία, και που ποτέ δεν κατορθώσατε να σταθείτε απέναντί της όπως αρμόζει σε έναν πρωθυπουργό. Μετά ήρθαν οι διεθνιστές της αριστεράς, οπότε δεν υπήρχε καν θέμα λαθρομεταναστών για αυτούς. Το θέμα αφορούσε τον καπιταλισμό και την πλουτοκρατία που δημιουργούν τέτοιες καταστάσεις, αλλά και την άμοιρη Ελληνική κοινωνία, αλλά το τελευταίο είναι λεπτομέρεια όταν πρόκειται για άλλη μία «νίκη» του προλεταριάτου ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Έτσι τους φορτωθήκαμε στο σβέρκο μας με το βάρος να αυξάνεται δίχως σταματημό. Αλλά «σύντροφοι», μην ανασάνει κανείς, είπαμε είναι μία μεγάλη νίκη του προλεταριάτου.

Εδώ βρισκόμαστε σήμερα, ημέρα Παρασκευή, όπου οι «κραταιοί» πολιτικοί αρχηγοί θα συγκλίνουν, αν και κάτι δεκαετίες πριν το θέατρο παίζονταν στην Ελληνική τηλεόραση ημέρα Δευτέρα. Οι αρχηγοί πάντως φρόντισαν από χθες να δείξουν στην κοινή γνώμη το σχέδιο που θα ακολουθήσουν, ο καθένας από τη μεριά του, ώστε να έχουμε από τη σύγκλιση αυτή τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Ο κ. Τσίπρας λ.χ έκανε έκκληση στους πρόσφυγες να μην έρχονται στην Ελλάδα, μετά την συνάντηση που είχε με τον Τούσκ. Κάτι ανάλογο όπως να βλέπω μαύρα σύννεφα να έρχονται και να παρακαλιέμαι να μην βρέξει. Ο δε κ. Μητσοτάκης επέλεξε έναν διαφορετικό δρόμο επικοινωνιακής πολιτικής και ασχολήθηκε με το να παρουσιάσει την οικονομική εξυγίανση του κόμματός του, «αποσπώντας» κατ’ αυτό τον τρόπο δημοσιογραφικούς διθύραμβους του στυλ, πρώτα καθαρίζουμε τα του οίκου μας και μετά πάμε να σώσουμε την Ελλάδα. Τι να πεί κανείς; Τον κ. Μιχαλολιάκο δεν τον καλούν γιατί είναι φασίστας και ναζιστής, και αν μαθευτεί στους προσφυγικούς κύκλους ότι παραβιάστηκε το πρωτόκολλο της σύγκλισης των αρχηγών, θα πέσουν να πεθάνουν.

Η κ. Φώφη θα πάει στο μέγαρο με τρείς προτάσεις, και όπως ακούγεται, οι προτάσεις θα είναι τόσο «δυνατές» που θα είναι σαν να κουνά το δάκτυλο στην ΕΕ και στην Τουρκία. Σα να λέμε, οι απειλές για τους μεγάλους είναι ότι τα μπουμπουνητά για τα μικρά παιδιά. Ο ποταμίσιος θα προτείνει διορισμό υπερπουργού για το λαθρομεταναστευτικό, έχοντας μάλιστα και το κατάλληλο πρόσωπο. Ο Λεβέντης ανακοίνωσε ότι δεν θα αλλάξει τους βουλευτές του στους έξι μήνες, όπως είχε προεκλογικά υποσχεθεί, λόγω της «κρισιμότητας» των καταστάσεων. Τέλος ο Κουτσούμπας ξαναέβαλε την κασσέτα να παίζει, λέγοντας τα ίδια που είπε και στην τελευταία σύγκλιση των πολιτικών αρχηγίσκων. Το σίγουρο είναι πάντως ότι, μετά το πέρας της πολυδιαφημιζόμενης σύγκλισης, οι ορδές από ανατολάς θα έχουν και πάλι αυξητικό, αν μη τι άλλο, πρόσημο. Τέλος να υπενθυμίσω ότι στη σύγκλιση θα μετέχει και ο Πάκης.

ΚΕΡΒΕΡΟΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

EmailEmail
PrintPrint