Παραγωγική ανασυγκρότηση και νέοι – ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε!

“Παραγωγική ανασυγκρότηση και νέοι – ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε!”

Της Ειρήνης Τσέλιου, Υπ. Δημοτικής Συμβούλου Δήμου Αγρινίου.

Η οικονομική κρίση που έπληξε την χώρα μας τα τελευταία χρόνια σε συνδυασμό με την υγειονομική κρίση της τελευταίας τριετίας οδήγησε σε απότομη πτώση της οικονομικής δραστηριότητας και του τζίρου των εμπορικών καταστημάτων του τόπου μας. Το πάγωμα αυτό της επιχειρηματικότητας οδήγησε σε μαζική φυγή των νέων παιδιών μας προς τις μεγάλες πόλεις και το εξωτερικό.

Όμως, η οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας βασίζεται κατά κύριο λόγο στην ενεργό συμμετοχή των νέων μας στην οικονομική ζωή της πόλης μας. Για τον λόγο αυτό είναι χρέος όλων μας να παλέψουμε για να αναζωογονήσουμε την πόλη του Αγρινίου και να παρέχουμε ευκαιρίες ουσιαστικής απασχόλησης στα νέα παιδία που εισέρχονται τώρα στην αγορά εργασίας. Εκ προσωπικής πείρας γνωρίζω άλλωστε τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι κατά την αναζήτηση εργασίας ενώ η έλλειψη αναπτυξιακών πλάνων τις προηγούμενες δεκαετίες έχουν ερημώσει τα χωριά του Δήμου μας.

Τα τελευταία χρόνια, λοιπόν, ο Δήμος μας αλλάζει πρόσωπο με έργα ανάπτυξης που αναδιαμορφώνουν την πόλη μας, αξιοποιώντας τα προγράμματα του ΕΣΠΑ για την βελτίωση των υποδομών μας, την ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου (πάρκα, γήπεδα, παιδικές χαρές κ.α.), πραγματοποιώντας ποικίλες δράσεις πολιτισμού και λαμβάνοντας πολυάριθμες βραβεύσεις από διεθνείς οργανισμούς. Όμως πρέπει και εμείς να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να καταστήσουμε την πόλη μας πιο ελκυστική για τους νέους μας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω της κοινής μας προσπάθειας για αξιοποίηση των δυνατοτήτων της λίμνης Τριχωνίδας και των ποταμών μας, ιδίως του Αχελώου, την περαιτέρω αξιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, καθώς και μέσω της πραγματοποίησης νέων δράσεων στους τομείς του αθλητισμού και του πολιτισμού που θα αυξήσουν την επισκεψιμότητα της πόλης μας και θα μεταμορφώσουν το Αγρίνιο πραγματικά σε εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο του Νομού μας, σε έναν τόπο που αξίζει να ζεις!

Στο πλαίσιο, λοιπόν, των προσπαθειών που τα τελευταία χρόνια έχουν ξεκινήσει από τον Δήμαρχο μας επιθυμώ και εγώ να συμβάλλω, καταθέτοντας την εμπειρία και τις γνώσεις μου στους τομείς της επιχειρηματικότητας και του πολιτισμού, έτσι ώστε όλοι μαζί να διαμορφώσουμε το Αγρίνιο που θέλουμε, το Αγρίνιο που μας αξίζει!

 

Της Ειρήνης Τσέλιου, Υπ. Δημοτικής Συμβούλου Δήμου Αγρινίου

 

Please follow and like us: