Παραβόλα Αγρινίου: Έντονη ανησυχία και κινητοποιήσεις από τους κατοίκους μετά την τοποθέτηση κεραίας(φωτό)

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι του χωριού Παραβόλα του Δήμου Αγρινίου μετά την τοποθέτηση κεραίας σε κεντρικό σημείο του χωριού και συγκεκριμένα στην ταράτσα του κτηρίου του ΟΤΕ.

Κάτοικοι επικοινώνησαν με το agrinioreport.com και καταγγέλλουν τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες, τι οι ίδιοι διαπίστωσαν, τα αποτελέσματα μετρήσεων στα οποία προέβη κάτοικος του χωριού και γνώστης του αντικειμένου με κατάλληλο μηχάνημα, τις κινήσεις που έχουν κάνει ώστε να πάρουν μια απάντηση από τους υπεύθυνους, καθώς φυσικά την ανησυχία τους για την υγεία των παιδιών τους αλλά και όλων στο χωριό.

Σας παραθέτουμε αναλυτικά τα όσα μα είπαν οι κάτοικοι κατά την διάρκεια του ρεπορτάζ μας:

«Εδώ και κάποιες ημέρες πραγματοποιούνταν καθημερινές εργασίες στο επάνω μέρος-ταράτσα του κτηρίου του ΟΤΕ. Αναρωτηθήκαμε αρχικά απλά, μεταξύ μας οι κάτοικοι, τι συμβαίνει αλλά δεν δώσαμε ιδιαίτερη σημασία και ακολουθούσαμε το καθημερινό μας πρόγραμμα.

Ξαφνικά μια μέρα ένας συγχωριανός, διαμαρτυρήθηκε πως για αρκετή ώρα(ενώ ολοκληρώνονταν οι εργασίες) δεν έπιανε κανένα κανάλι η τηλεόρασή του και έκανε έναν δυνατό θόρυβο. Έφερε ειδικό και η απάντηση ήταν πως γίνεται παρεμβολή από την κεραία που είχε στηθεί . Άμεσα ο κάτοικος μετέβη στο σημείο όπου γινόταν οι εργασίες και ζήτησε από τους εργαζόμενους να του εξηγήσουν τι κάνουν στο σημείο, τι είναι αυτό που εγκατέστησαν και να φύγουν άμεσα.»

«Το θέμα όμως δεν σταματά εκεί» μας λένε οι κάτοικοι. «Μόλις καταλάβαμε τι είχε στηθεί και χωρίς κανείς να μας ενημερώσει για όλη αυτή την εργασία που έγινε, αρχίσαμε να κινητοποιούμαστε έντονα. Για καλή μας τύχη ένας κάτοικος που επέστρεψε μόλις λίγα χρόνια πριν στο χωριό για καλύτερη ποιότητα ζωής στην επαρχία, σχετικός με το θέμα και έχοντας το κατάλληλο μηχάνημα, άρχισε να καταγράφει τις μετρήσεις κινούμενος σε διάφορα σημεία του χωριού.»

Τα αποτελέσματα που είδε, είναι οι μετρήσεις τις οποίες σας παρουσιάζουμε(όπως ο ίδιος ανάρτησε στο facebook) και μάλιστα όπως ο ίδιος τονίζει, πολύ πιο πάνω από τα επιτρεπτά όρια. Δείτε την ανάρτηση καθώς και τις μετρήσεις και το ρεπορτάζ μας έχει και συνέχεια.

Είπαμε να εγκατασταθούμε στο χωριό ώστε να έχουμε ποιότητα ζωής και πριν τελειώσει καλά καλά το σπίτι φρόντισε ο ΟΤΕ να…

Δημοσιεύτηκε από Lambros B. Drossos στις Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2018

«Λόγω του ότι οι τιμές ήταν τόσο αυξημένες και ευρισκόμενη η κεραία πολύ κοντά στον Παιδικό Σταθμό, το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο, η δασκάλα του Παιδικού Σταθμού θορυβημένη για την υγεία των παιδιών προσπάθησε και επικοινώνησε αρχικά με τον ΟΤΕ. Από εκεί την παρέπεμψαν να επικοινωνήσει με κάποιους αρμόδιους στέλνοντας η ίδια το αίτημά της με ένα email ώστε να δουν το θέμα και να προβούν σε μετρήσεις.

Η ουσία είναι πως όσοι από εμάς μένουμε κοντά στην κεραία αυτή ακούμε ένα συνεχόμενο βουητό. Επίσης το καλύτερο σας το αφήσαμε για το τέλος. Μέτρηση που έγινε σε συγκεκριμένο σημείο πλησίον της πλατείας σε μαγαζί του χωριού έσπασε κάθε ρεκόρ μιας και η τιμές είναι στον πρώτο όροφο 17000  µW/m²  και στον δεύτερο 27000 µW/m² .  Δηλαδή όπως λέγεται στην γλώσσα τους καζάνι που βράζει.

Ζητάμε την άμεση ενασχόληση με το θέμα των αρμοδίων, την απομάκρυνση της κεραίας αυτής για να μην κινδυνεύουμε ούτε εμείς ούτε τα παιδιά μας καθώς και απαντήσεις στα ερωτήματά μας: Γιατί δεν έγινε καμία ενημέρωση στους κατοίκους, πως μπορεί να γίνει έτσι η εγκατάσταση μια κεραίας χωρίς να υπάρχει ενημέρωση των πολιτών και γιατί στο κέντρο του χωριού αν είναι τόσο αναγκαία και όχι λίγο πιο πέρα ώστε να μην είναι τόσο έντονη η ακτινοβολία που δεχόμαστε.»

Αυτά μας κατήγγειλαν οι κάτοικοι και μας ζήτησαν να δημοσιοποιηθούν όπως ειπώθηκαν σε εμάς από του ίδιους οι οποίοι περιμένουν τους αρμοδίους να επιληφθούν του θέματος και να δώσουν λύση.

Το agrinioreport.com όπως δημοσίευσε την καταγγελία των κατοίκων μετά από επικοινωνία των ιδίων με το site μας, σε περίπτωση που η αρμόδια εταιρεία θέλει να δώσει μια απάντηση ή κάποια διευκρίνηση θα δημοσιευθεί άμεσα αφού μας γνωστοποιηθεί μέσω email.