Παρέλαση 25ης Μαρτίου στο Αγρίνιο και μήνυμα Δημάρχου Γ. Ππαναστασίου (φωτορεπορτάζ-βίντεο 2024)

Με την παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25 ης Μαρτίου 1821.

Ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσία του Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης κ. Γεώργιου Βούτσινου και του Αντιπεριφερειάρχη Νίκου Κατσακιώρη.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στο συμβολισμό της ημέρας: «Το Έθνος τιμά με υπερηφάνεια την επέτειο της 25 ης Μαρτίου 1821 και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Η Εκκλησία μας γιορτάζει το χαρμόσυνο μήνυμα της θείας ενσάρκωσης και ο Ελληνισμός τιμά την Αθάνατη Δόξα.

Σήμερα, φέρνουμε με συγκίνηση στη μνήμη τον λόγο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Πνύκα : «… Όταν αποφασίσαμε να κάμομε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα …..αλλά ως μία βροχή έπεσε σε όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας και όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτόν τον σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση». Το Έθνος υποκλίνεται στην Επανάσταση που άλλαξε την ιστορία του τόπου μας. Οφείλουμε να προστατεύσουμε όσα κέρδισαν οι ήρωες πρόγονοί μας».

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ, βίντεο με όλη την παρέλαση σε τρία μέρη και το μήνυμα του Δημάρχου Αγρινίου: