Πανηγυρική Θεία Λειτουργία την ιστορική γυναικεία Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Κατερινούς(φωτορεπορτάζ-βιντεο)

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα το πρωί Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου στην ιστορική γυναικεία Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Κατερινούς χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ Δαμασκηνού συμπαραστατούμενου από τον Αρχιμ. Σιλουανό Ψιλιά, Αρχιερατικό Επίτροπο Μακρυνείας και ιερείς της περιοχής. 

Τους ύμνους της εορτής απέδωσε χορωδία μελών του Συλλόγου Ιεροψαλτών «Άνθιμος ο Αρχιδιάκονος» Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχε πλήθος πιστών χριστιανών από την περιοχή της Μακρυνείας, από το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι, καθώς η Παναγία της Κατερινούς είναι ένα αγαπημένο προσκύνημα στην ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας. Μεταξύ αυτών ήταν ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γεώργιος Παπαναστασίου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θανάσης Μαυρομμάτης, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, Πολιτευτές και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Μετά την Θεία Λειτουργία η Ηγουμένη Μαριάμ στο αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής προσέφερε πλούσια φιλοξενία στον Σεβασμιώτατο, τους ιερείς, τους άρχοντες και τους προσκυνητές.