«Παγκόσμια ημέρα Εθελοντισμού» στον Δήμο Αγρινίου με βραβεύσεις και πολλές δράσεις(φωτό-βίντεο)

Η Ακτίνα Εθελοντισμού της  Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού, διοργάνωσε σήμερα τη «Γιορτή Εθελοντή».

Η εκδήλωση ξεκίνησε το πρωί λίγο μετά τις 10:00 στον χώρο που στεγάζεται το γραφείο της Ακτίνας Εθελοντισμού στη Λ. Μαβίλη (Παλαιός Σταθμός Τραίνου).

Ήταν όλοι εκεί, ο Δήμαρχος Αγρινίου, Αντιδήμαρχοι, εθελοντές, γιορτάζοντας αυτή την ξεχωριστή μέρα και τιμώντας τον άνθρωπο που έδωσε σάρκα και οστά στο Εθελοντισμό στην Δήμο Αγρινίου τα τελευταία 5 χρόνια κάνοντάς τον τρόπο ζωής, την κα Ανθούλα Μακρή.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου  αναφέρθηκε στην αξία του εθελοντισμού:  «Όλοι εσείς γίνατε το πρόσωπο της προσφοράς. Δώσατε καρδιά και ψυχή για να συνδράμετε τους αδύναμους. Είμαστε υπερήφανοι γιατί το Αγρίνιο αποτελεί  σημαντικό πυρήνα εθελοντισμού και προσφοράς, με αναγνωρισμένο έργο σε όλη τη χώρα. Καταφέρατε να ενώσετε πολίτες και συλλόγους που πιστεύουν στην ιδέα της  ανιδιοτελούς προσφοράς. Συνεκτικός κρίκος ήταν και είναι η κ. Ανθούλα Μακρή. Στο πρόσωπο της τιμούμε εσάς. Της αξίζουν συγχαρητήρια όπως άλλωστε σε όλους τους εθελοντές τους Αγρινίου. Σας ευχαριστούμε γιατί μας εμπνέετε να συνεχίσουμε να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Η κ. Μακρή ευχαρίστησε για την τιμητική διάκριση τον Δήμαρχο Αγρινίου:«Για όλους εμάς στην Ακτίνα Εθελοντισμού ο σχεδιασμός και η συμμετοχή σε εθελοντικές δράσεις αποτελεί μια τεράστια δεξαμενή αυτοπεποίθησης και αισιοδοξίας. Ευχαριστώ θερμά για την τιμή και τη συνεργασία».

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Καλαντζής ευχαρίστησε όλους τους συλλόγους για τη συμμετοχή και την διάθεση αλληλεγγύης που επιδεικνύουν  σε κάθε πρόσκληση που απευθύνει ο Δήμος Αγρινίου.

 

 

 

Επίσης πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τις επερχόμενες δράσεις και καταγραφή απόψεων και προτάσεων προκειμένου να γίνει ο προγραμματισμός των δράσεων για το νέο έτος.

Οι Εθελοντικοί Σύλλογοι – αδελφοποιημένοι με την Ακτίνα Εθελοντισμού- καθώς και οι Εθελοντικές Ομάδες θα μπορούν να  διαθέσουν  έντυπο υλικό και να  ενημερώνουν για το έργο τους.

Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες για την εκδήλωση στο τηλ. 2641360336 κ. Δήμητρα Αβράμπου και στο  aktinaethelontismou@agrinio.gr.

Please follow and like us: