Πέτρος Γαϊτάνος – Ώρα ενάτη Ύμνοι Μ. Εβδομάδας/Ύμνοι Ορθοδοξίας

Γεvvήθηκε στις 31 Οκτωβρίου 1967 στη Δράμα και μεγάλωσε στα Κοκκινόγεια της Δράμας, όπου και παρέμεινε μέχρι τα 18 του χρόνια.

Έχει σπουδάσει στο Ελληvικό Ωδείo Αθηvώv και έχει πάρει πτυχίο Βυζαvτιvής Μουσικής , Δίπλωμα Ευρωπαϊκής μουσικής και πτυχίο Αντίστιξης . Δάσκαλος του ήταν ο Μανώλης Χατζημάρκος.

Βαθειά επηρεασμένος από την Βυζαντινή μουσική, έχει παρουσιάσει μια σειρά δίσκων με εκκλησιαστικά έργα και ύμνους.

Μία από τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας του είναι η συνεργασία του με τον Μίκη Θεοδωράκη σε διάφορες συναυλίες αλλά και στον δίσκο «Πολιτεία Δ΄

Στην διάρκεια της καλλιτεχνικής του πορείας υπηρέτησε ως καλλιτεχνικός διευθυντής του ιδρύματος «Καρίττειον Μέλαθρον».

 

Προσωπική δισκογραφία

  • 1990 – Το δίλημμα
  • 1992 – Γυάλινος δρομέας
  • 1993 – Σε πρώτο πρόσωπο
  • 1995 – Ώρα Ενάτη
  • 1996 – Πολιτεία Δ΄
  • 1997 – Τα Θεία Πάθη
  • 1998 – Αγέρας, έρωτας κι αρμύρα
  • 1998 – Φως εκ φωτός
  • 1999 – Ψάλλω το Θεώ μου έως Υπάρχω
  • 2000 – Σαν τα Κρύα τα νερά
  • 2000 – Η πηγή της Ζωής
  • 2001 – Κρυφή Σελίδα
  • 2003 – Πεντηκοστάριον
  • 2006 – Τραγούδια του Πόντου

Συμμετοχές

  • 1991 – Σινεμά ο δικός μας παράδεισος
  • 1992 – Το τραγούδι γυμνό
  • 1994 – Γιάννης Σπανός-Μεγάλες Ερμηνείες
  • 1995 – Βαλκανιζατέρ
  • 1996 – Ένα Φιλί του κόσμου
  • 1998 – Λιταία Πύλη
  • 1999 – Η θάλασσα στο τραγούδι
  • 1999 – Σύνορα Αγάπης
  • 2000 – Στα φτερά του έρωτα
  • 2000 – Δεκαοκτώ – Tribute στον Γιάννη Μαρκόπουλο
  • 2003 – Smyrne
  • 2014 – Τραγουδώ το νησί μου

 

 

Mε πληροφορίες από el.wikipedia.org