Πέρασε από το Ιόνιο και τη Δυτική Ελλάδα η κακοκαιρία με πάνω από 10.000 κεραυνούς

Πέρασε το έντονο κομμάτι και αυτής της κακοκαιρίας από το Ιόνιο και την Δυτική Ελλάδα με την παράσταση γι άλλη μια φορά να κλέβουν οι χιλιάδες κεραυνοί που έπεσαν-Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα αυτή η κακοκαιρία για τις κατά τόπους υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας.

Οι ποσότητες του νερού που έπεσαν από το βράδυ της Δευτέρας(12/10) στο Ιόνιο μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης(13/10) στην Δυτική Ελλάδα ήταν πραγματικά μεγάλες.

Το βρόχινο νερό που έπεσε σε λίγες μόνο ώρες, αναφέρθηκε από τους ειδικούς, ήταν τόσο σε ποσότητα όσο κανονικά πέφτει σε δύο με τρεις ημέρες.  Αποτέλεσμα δρόμοι και διάφορες περιοχές να πλημμυρίσουν. Το πιο όμως αξιοσημείωτο ήταν η ποσότητα και η συχνότητα των κεραυνών όπου υπολογίζονται στις 10.000 για την περιοχή του Ιονίου.

Στο Ιόνιο το κύμα κακοκαιρίας πέρασε αρχικά από Κέρκυρα και εν συνεχεία από Κεφαλονιά, ιδιαίτερα αισθητό έγινε στα σημεία: Σπηλιά έξω από το Μαύρο Γάτο, στον κόμβο της παραλιακής προς την τάφρο του Νέου Φρουρίου αλλά και έξω από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας όπου για περίπου μία ώρα το νερό που έπεφτε το βράδυ της Δευτέρας ήταν έντονο . Η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να απομακρύνει κάποια κλαδιά δέντρων από οδοστρώματα, να πραγματοποιήσει αρκετές αντλήσεις υδάτων στο Σιδάρι, στην Πλατεία Σαρόκου και τη Δασιά. Μάλιστα υπήρχαν και κάποια μικρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Στην Κεφαλονιά το πρόβλημα εντοπίστηκε για άλλη μια φορά στο Αργοστόλι και στους δρόμους του, που γέμισαν νερό με την πρώτη δυνατή μπόρα και κυρίως η παραλιακή οδός της πόλης. Ευτυχώς δεν υπήρξαν προβλήματα έντονα και εκεί.

Στην Δυτική Ελλάδα όπου ήταν το επόμενο πέρασμα της κακοκαιρίας με έντονη βροχόπτωση, δεν υπήρξαν προβλήματα. Ο καιρός καλυτέρεψε αισθητά από το πρωί της Τρίτης ενώ οι ασθενείς βροχοπτώσεις κυρίως στην περιοχή του Αγρινίου συνεχίστηκαν κατά διαστήματα μέχρι την Τρίτη το πρωί.

Σύμφωνα πάντα με την ΕΜΥ φαίνεται το κύμα κακοκαιρίας απομακρύνεται σιγά σιγά από το Ιόνιο, υποχωρεί πιο αισθητά από το μεσημέρι, με σταδιακή βελτίωση από τα Δυτικά.

Η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας έχει προβεί σε προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, και καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

 

 

 

Please follow and like us: