Πέθανε ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Μιχάλης Κωσταράκος

Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Μιχάλης Κωσταράκος.

Τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και νοσηλευόταν στο 404 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως στη Θεσσαλονίκη

Ο Μιχάλης Κωσταράκος διετέλεσε αρχηγός ΓΕΕΘΑ από τον Νοέμβριο του 2011 ως τον Σεπτέμβριο του 2015. Είχε διατελέσει και πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γεννήθηκε το 1956 στη Θεσσαλονίκη, με καταγωγή από τον Κότρωνα Λακωνίας. Αποφοίτησε από το Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1974. Αποφοίτησε ως ανθυπολοχαγός Πυροβολικού το 1978. Παρακολούθησε την Ανώτατη Σχολή Πολέμου και τη Σχολή Εθνικής Άμυνας.

Μεταξύ άλλων, υπηρέτησε στο Διεθνές Στρατιωτικό Επιτελείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στα τμήματα Πληροφοριών και Τρεχουσών Επιχειρήσεων αντίστοιχα. Έχει τιμηθεί με το Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Φοίνικα, ως Ανώτερος Ταξιάρχης του Τάγματος της Τιμής, με το Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Α΄Τάξεως, τον αστέρα Αξίας και Τιμής, τις διαμνημονεύσεις Αξίας και Τιμής, Ηγεσίας Σχηματισμού- Μεγάλης μονάδος Α’ Τάξεως, Αρχηγίας Γενικού Επιτελείου Εθνικής ‘Αμυνας, Ευδοκίμου Διοικήσεως Α’ Τάξεως, Υπηρεσιών Αξιωματικού Επιτελούς Α’ Τάξεως, Ειρηνευτικών Αποστολών ενώ έλαβε αναμνηστικό μετάλλιο του ΝΑΤΟ.

Την 1η Νοεμβρίου 2011, μετά από σχετική απόφασης του ΚΥΣΕΑ, προήχθη στο βαθμό του στρατηγού και ανέλαβε τα καθήκοντα του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. Στις 15 Σεπτεμβρίου 2015 αποστρατεύθηκε αποκτώντας τον τίτλο του επίτιμου αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. Αυθημερόν ανακλήθηκε στην ενεργό υπηρεσία προκειμένου να αναλάβει στις 6 Νοεμβρίου 2015 για τα επόμενα 3 χρόνια την προεδρία της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

efsyn.gr

 

 

 

 

 

 

Το agrinioreport.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.