Πάφου για Αρχιεπίσκοπος ακόμα και από την πρώτη ψηφοφορία

Βάσει του πως διαμορφώνονται σήμερα οι «συμμαχίες» επόμενος αρχιεπίσκοπος θα είναι ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος – Εφικτή από την πρώτη ψηφοφορία η ανάδειξη του.

Κάτι παραπάνω από έκπληξη θα είναι αν από το Σάββατο κάθεται άλλος από τον Μητροπολίτη Πάφου στον θρόνο του Αποστόλου Βαρνάβα.

Μάλιστα, όπως διαμορφώνονται σήμερα οι λεγόμενες ιερές συμμαχίες, ο Πάφου Γεώργιος έχει πιθανότητα να εκλεγεί και από την πρώτη ψηφοφορία. Και μάλιστα σοβαρή.

Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, η Ιερά Σύνοδος αποφάνθηκε ότι θα αναδείξει τον νέο αρχιεπίσκοπο το Σάββατο, παραμονή Χριστουγέννων. Οι διεργασίες βρίσκονται από την Κυριακή κιόλας, οπότε διαμορφώθηκε το τριπρόσωπο από το λαό, σε πλήρη εξέλιξη.

Τις προηγούμενες μέρες οι συναντήσεις ήταν συνεχείς, ενώ τα τηλεφωνήματα έδιναν κι έπαιρναν. Και αυτές φαίνεται να κατέληξαν στον Πάφου Γεώργιο.

Πιο συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης Πάφου θα έχει σίγουρα τις εξής ψήφους: Τη δική του, του Μητροπολίτη Τριμυθούντος Βαρνάβα και του Κιτίου Νεκτάριου. Επίσης στο πλευρό του, ο επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος, Αρσινόης Παγκράτιος, ο επίσκοπος Χύτρων Λεόντιος και ο επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος. Πέραν τούτων, ασφαλείς πληροφορίες της Cyprus Times αναφέρουν ότι τον Γεώργιο θα στηρίξουν τόσο οι Μητροπολίτες Κωνσταντίας Βασίλειος και Ταμασού Ησαΐας (αφού γνωρίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν εξασφαλίζει πλειοψηφία) όσο και ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος. Άρα δέκα ψήφοι.

Τον Λεμεσού Αθανάσιο θα στηρίξουν, ο Μητροπολίτης Κύκκου Νικηφόρος όπως ανακοίνωσε σήμερα και οι επίσκοποι Λήδρας, Αμαθούντας και Νεαπόλεως. Συν η δική του ψήφος, σύνολο πέντε.

Μοναδικό ερωτηματικό, με βάση τα δεδομένα μέχρι αυτή τη στιγμή, η ψήφος του Μητροπολίτη Κυρηνείας Χρυσοστόμου.

 

 

cyprustimes.com

 

 

 

 

 

Το agrinioreport.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.

Please follow and like us: