Πάνος Παπαδόπουλος: Η Γεωπονική Σχολή Αιτ/νίας παίρνει σάρκα και οστά

Σε πλήρη λειτουργία τον Οκτώβριο και τα τρία τμήματα στο Μεσολόγγι!

Η σημερινή επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου στο Μεσολόγγι για τη Γεωπονική Σχολή Αιτωλ/νίας, αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός.

Η παρουσία της Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Πατρών κας Βενετσάνας Κυριαζοπούλου και η ανταλλαγή απόψεων με το σύνολο του εκπαιδευτικού δυναμικού, διαμορφώνει ήδη τις βάσεις για την πολυπόθητη αυτονομία της Γεωπονικής Σχολής στην Αιτωλ/νία, καθώς και την πλήρη υποστήριξη των νεοϊδρυθέντων τμημάτων σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο.

Επειδή, όπως και σε προηγούμενη δήλωσή μου, έθιξα θέματα που κάποιοι, ακόμα και σήμερα, δεν θέλουν να “χωνέψουν” ή ενοχλούνται, ενημερώνω λοιπόν για τις παρακάτω νεότερες εξελίξεις:

  1. Από 1-10-2019 ξεκινούν όλα τα τμήματα του Μεσολογγίου που μπήκαν στο μηχανογραφικό.
  2. Ορίσθηκε προσωρινός Κοσμήτορας με έδρα το Μεσολόγγι, για να συντονίσει όλες τις ενέργειες που απαιτούνται.
  3. Εκπονήθηκαν ήδη πέντε (5) προγράμματα σπουδών για τους νέους φοιτητές – φοιτήτριες.
  4. Θα διατεθούν μόνιμα μέλη ΔΕΠ (εκπαιδευτικό προσωπικό) για την στελέχωση των τμημάτων με απόφαση της Πρυτάνεως κας Κυριαζοπούλου.
  5. Ιδρύονται δύο (2) τμήματα διετούς φοίτησης, στα οποία μόνο το 30% θα αποτελείται από φοιτητές και το υπόλοιπο 70% από κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχει. Στο συγκεκριμένο απαιτούνται άμεσα προτάσεις από τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής (π.χ. Ένωση Συνεταιρισμών κ.ά.) για το τι προσανατολισμό θα έχουν τα συγκεκριμένα τμήματα.
  6. Δόθηκε παράταση στην εκμίσθωση – φιλοξενία για φοιτητική μέριμνα στα ξενοδοχεία της πόλης που διαμένουν φοιτητές – φοιτήτριες του τέως ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.
  7. Καθορίστηκαν ήδη τρεις (3) χώροι διδασκαλίας για τους νέους φοιτητές – φοιτήτριες.
  8. Άμεσα τοποθετείται πινακίδα στην είσοδο με τίτλο «ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ» και καθαρίζονται οι εσωτερικοί χώροι του ιδρύματος.

Ως εκ τούτου η ίδρυση της Γεωπονικής Σχολής Αιτωλ/νίας παίρνει σάρκα και οστά το επόμενο χρονικό διάστημα και σ’ αυτό συνέβαλαν ΟΛΟΙ (Υπουργείο Παιδείας, κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, Δήμος, φορείς, βουλευτές, σύλλογοι και συλλογικότητες της πόλης). Με τον ίδιο λοιπόν τρόπο πρέπει να στηρίξουν και το νέο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα πενταετούς φοίτησης, με τα τμήματά του, στην πόλη μας!

ΥΓ.1. Ο απερχόμενος και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος δεν οφείλουν να κάνουν κάποια δήλωση στο προκείμενο; Απλή απορία εκφράζω. . .

ΥΓ.2. Για κάποιους μπορεί να ήταν αυτονόητες οι παραπάνω εξελίξεις – και δικαίως – αυτό όμως δεν σημαίνει ότι σε καμία περίπτωση σε αυτό το άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, εάν δεν έχεις επιχειρήματα και απόψεις, θα επικρατήσει το αυτονόητο…

 

Πάνος Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Ι.Π. Μεσολογγίου

Please follow and like us: