Ο Χρήστος Κωστακόπουλος υποψήφιος με τον Κ. Σπηλιόπουλο μιλά στο agrinioreport.com

Συνέντευξη παραχώρησε στο agrinioreport.com o Χρήστος Κωστακόπουλος  σχετικά με την υποψηφιότητά του ως περιφερειακός σύμβουλος, με τον συνδυασμό του Κώστα Σπηλιόπουλου.

Ένας πολίτης με έντονη πολιτική παρουσία, σε καίριες θέσεις και που πάντα, κάτι έχει να πει παραπάνω. Ας διαβάσουμε λοιπόν όλα αυτά που συζητήσαμε με αφορμή την συνέντευξή μας.

Γιατί υποψήφιος με τον κο. Κ. Σπηλιόπουλο;

Αποδέχτηκα την πρόταση του Κώστα Σπηλιόπουλου, γιατί η πορεία αυτού του ανθρώπου – πολιτικού, είναι μια ανοδική «καθαρή» πορεία. Ξεκίνησε από πολύ χαμηλά και κατάφερε να γίνει πρόεδρος στο χωριό του, δημοτικός σύμβουλος, αντινομάρχης, βουλευτής,υπουργός, μάνατζερ σε ιδιωτική εταιρία. Το κυριότερο όμως είναι πως παρόλο που υπηρέτησε σε μεγάλες θέσεις ουδέποτε ακούστηκε κάτι αρνητικό γι’ αυτόν, ούτε μία συζήτηση δεν έγινε για κακοδιαχείρηση.
Συζητήσαμε και συμφωνήσαμε σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την Περιφέρεια και την περιφερειακή ενότητα.
Επιπλέον, η ανυπαρξία της Περιφερειακής Αρχής  του κυρίου Κατσιφάρα αυτά τα εννέα χρόνια και όσα σας είπα έως τώρα, με οδήγησαν στην απόφαση μου να είμαι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κώστα Σπηλιόπουλου «Δυτική Ελλάδα Μπροστά».

 

Η απόφαση που πήρατε ήταν σε συνεννόηση με το κόμμα και υπήρξε έγκριση ή ήταν μία προσωπική πρωτοβουλία;

Η απόφαση μου αυτή είναι καθαρά προσωπική.
Όσον αφορά το κόμμα το οποίο υπηρέτησα τόσα χρόνια, μου είναι αδιανόητο ακόμα και να σκεφτώ το ό,τι πήρε την απόφαση να στηρίξει μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ κοινό υποψήφιο.
Η απόφαση του ΚΙΝΑΛ να στηρίξει την υποψηφιότητα του κυρίου Κατσιφάρα σε συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ με οδηγούν στο συμπέρασμα πως είτε πρόκειται για κρυφή πολιτική συμφωνία των δύο, είτε για πολιτική ηλιθιότητα.

Άρα, σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσα να πειθαρχήσω σε τέτοιου είδους αποφάσεις. Έχω αποδείξει, όλα τα χρόνια της ενασχόλησης μου με τα κοινά πως η βασική μου αρχή είναι το καλό του τόπου μου. Το συμπέρασμα βγαίνει αβίαστα. Όχι, δεν θα μπορούσα να πειθαρχήσω σε αποφάσεις οποιουδήποτε κόμματος που πιστεύω πως θα βλάψουν τον τόπο και την παράταξη.

 

Ποια τα προβλήματα στην Αιτ/νία και πως θα τα ιεραρχούσατε;

Τα προβλήματα στην Αιτωλοακαρνανία είναι τεράστια.

Για την απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή ο νομός μας ήταν ανύπαρκτος μέχρι τη στιγμή που προκηρύχτηκαν οι εκλογές.
Μέχρι και ο πολίτης που δεν ασχολείται καθόλου με τα δημόσια πράγματα, της περιοχής ξέρει πως η απερχόμενη Αρχή όλα αυτά τα χρόνια μας είχε για τριτοδεύτερους πολίτες και θεωρεί πως με λίγες εκατοντάδες μέτρα ασφάλτου και ωραίες υποσχέσεις, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, οι πολίτες θα την ξαναεμπιστευτούν.

Στο βασικό ερώτημα τώρα, πιστεύω πως τα προβλήματα ιεραρχικά είναι:

α) Το χαμηλό κατά κεφαλήν εισόδημα των κατοίκων, το οποίο εμείς, ως παράταξη, θα το αντιμετωπίσουμε με ένα ειδικό αναπτυξιακό σχέδιο της περιοχής, το οποίο θα το καταθέσουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα Επενδύσεων και θα διεκδικήσουμε χρήματα για την υλοποίηση του ως ιδιαίτερα μειονεκτική περιοχή, πράγμα το οποίο αιτιολογείται από τους δείκτες της Περιφέρειας.

β) Ο πρωτογενής τομέας: αγροτικός και κτηνοτροφικός, οι οποίοι είναι εγκαταλελειμμένοι.
Αναλύοντας: τα προβλήματα στην άρδευση είναι τεράστια και πρέπει να γίνουν μεγάλες παρεμβάσεις για να έχουν νερό οι καλλιέργειες όλο το χρόνο, αλλά να βρεθούν τρόποι μείωσης των δαπανών της καλλιέργειας.
Όσον αφορά την κτηνοτροφία: το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι η δημιουργία κτηνοτροφικών πάρκων στο νομό, η διευκόλυνση των αδειοδοτήσεων των εγκαταστάσεων τους, όπως επίσης και η μείωση του κόστους παραγωγής.

γ) Η Αιτωλοακαρνανία έχει απίστευτο φυσικό κάλλος και άριστες προϋποθέσεις τουριστικής ανάπτυξης αλλά ο τουρισμός ουσιαστικά στην περιοχή μας είναι μηδαμινός. Και εδώ, η παράταξη μας θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις – δεσμεύσεις για όλα τα παραπάνω ζητήματα.

δ) Οι υποδομές: Πρώτο και κυρίαρχο ζήτημα είναι η σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια οδό.
Δεύτερον, η οδική επικοινωνία των περιοχών εντός του νομού και κυρίως οι περιοχές όπως ο Ορεινός Βάλτος, στις οποίες δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση για πάρα πολλά χρόνια.
Ακόμη, η επικοινωνία του Θέρμου με το Αγρίνιο και τη Ναύπακτο και η σύνδεση των Ορεινών Όγκων που ακόμη είναι σε τριτοκοσμική κατάσταση με τους πολίτες να είναι αναγκασμένοι να οδηγούν σε επικίνδυνους δρόμους.

ε) Η φυγή των νέων από το νομό μας, κυρίως επιστημόνων – και όχι μόνο φυσικά – είναι αυτό που αποδυναμώνει το νομό από έμψυχο υλικό. Εμείς, ως Περιφερειακή Αρχή θα δημιουργήσουμε έναν φορέα, ο οποίος θα ασχοληθεί με το να ενθαρρύνει τους νέους να επιστρέψουν, να παραμείνουν και να δημιουργήσουν στον τόπο μας.

 

Στην περίπτωση που ο κ. Σπηλιόπουλος εκλεγεί σε ποιόν τομέα θεωρείτε πως μπορείτε να προσφέρετε και να ασχοληθείτε και αν έχει γίνει κάποια συζήτηση πάνω σε αυτό;

Κατ’ αρχάς, να ξεκαθαρίσω πως δεν έχουν γίνει τέτοιου είδους συζητήσεις.
Εμπιστευόμαστε όλοι οι υποψήφιοι τον Κώστα Σπηλιόπουλο και όταν θα έρθει η ώρα, ο ίδιος ως αρμόδιος θα αποφασίσει.

 

Αν δεν εκλεγεί ο κος Σπηλιόπουλος για να δώσει την μάχη της δεύτερης Κυριακής, ποιόν θα στηρίξετε; Απ. Κατσιφάρα ή Ν. Φαρμάκη;

Πιστεύουμε ακράδαντα και είμαστε πεπεισμένοι πως εμείς θα είμαστε στο δεύτερο γύρο και τελικά οι νικητές. Αν όμως διαψευστούν οι προσδοκίες μας, άποψή μου είναι – γιατί δεν έχει γίνει καμία τέτοια συζήτηση στην παράταξη- πως οι πολίτες που μας ψήφισαν και μας εμπιστεύτηκαν είναι άνθρωποι με ελεύθερο πνεύμα και βούληση και θα πράξουν ανάλογα με το τι πιστεύουν.

 

Γιατί κάποιος ψηφοφόρος να στηρίξει την παράταξη σας;

Γιατί είμαστε μια παράταξη που αποτελείται από τα σπλάχνα της κοινωνίας και από ανθρώπους οι οποίοι ζουν, εργάζονται και δραστηριοποιούνται σε αυτή την περιφέρεια.
Δεν είμαστε «βολεμένοι» , αντίθετα είμαστε ο καθρέφτης της κοινωνίας.
Επιπλέον, η παράταξη μας είναι υπερκομματική και δεν θα δώσει το δικαίωμα σε κανένα κόμμα, το βράδυ των εκλογών να πανηγυρίζει για τη νίκη του. Αυτό σημαίνει πως κανένας δε θα μπορεί την επόμενη μέρα να μας δώσει οδηγίες – εντολές για το πώς θα διοικήσουμε την Περιφέρεια και το μόνο μέλημα μας θα είναι η πρόοδος και η ανάπτυξη της περιοχής και των πολιτών της.

 

Σας ευχαριστώ πολύ και καλή επιτυχία.

Σας ευχαριστώ και εγώ.