Ο Φαρμάκης για τα ΚΤΕΟ

«Κατάθεση επερώτησης σχετικά με τη λειτουργία των Δημόσιων ΚΤΕΟ στην Π.Δ.Ε».

Νεκταριος Φαρμακης

Επερώτηση κατέθεσε σήμερα ο περιφερειακός σύμβουλος Νεκτάριος Φαρμάκης στη γραμματεία του Περιφερειακού Συμβουλίου, με την οποία εκφράζει εύλογη απορία σχετικά με την καθυστέρηση στη λειτουργία των Δημόσιων ΚΤΕΟ. Υπενθυμίζεται ότι η διακοπή λειτουργίας τους ήταν προσωρινή, λόγω τεχνικής αναβάθμισης.

Γεννά εύλογη απορία το γεγονός της πλέον των 9 μηνών καθυστέρησης επαναλειτουργίας τους, που θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι βολεύει συγκεκριμένους ανθρώπους. Επισημαίνεται εξάλλου ότι σε άλλες Περιφέρειες δεν έχει παρατηρηθεί τέτοια καθυστέρηση και τα Δημόσια ΚΤΕΟ ήδη λειτουργούν , προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στους πολίτες.

Από 1-7-2014 διακόπηκε προσωρινά ο τεχνικός έλεγχος οχημάτων από τα Δημόσια ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Αιτία ήταν κατά την ανακοίνωση που εξεδόθη,  η εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών, ώστε να εγκατασταθούν μετά την προμήθεια τους τα νέα μηχανήματα καθώς και το σύστημα μηχανογράφησης, όπως προβλέπει η σχετική Νομοθεσία. Επιπλέον θα έπρεπε να γίνουν οι απαραίτητες αναβαθμίσεις ώστε να ληφθούν οι πιστοποιήσεις που απαιτούνται, για να επιτευχθεί ο πλήρης εκσυγχρονισμός του και η λειτουργία να είναι σύμφωνη με τις κείμενες διατάξεις. Έτσι η προσωρινή παύση των τεχνικών ελέγχων σύμφωνα και πάλι με την ανακοίνωση θα ίσχυε για ένα μικρό χρονικό διάστημα από την παραπάνω ημερομηνία μέχρι και την ολοκλήρωση των προαναφερόμενων εργασιών.

Σήμερα, δέκα σχεδόν μήνες (!!!!) μετά την διακοπή λειτουργίας των Δημόσιων ΚΤΕΟ, ουδεμία ανακοίνωση υπάρχει σχετικά με την επαναλειτουργία τους ούτε φυσικά καμία πληροφόρηση σχετικά με την πορεία των εργασιών αναβάθμισής τους. Αποτέλεσμα είναι να ταλαιπωρείται ο πολίτης , που έχει λιγότερες εναλλακτικές για την εξυπηρέτησή του, ενώ ταυτόχρονα η Διοίκηση και στην προκειμένη περίπτωση η περιφερειακή Αρχή μοιάζει να «βολεύεται» από την ανεπίσημη μεταφορά αρμοδιοτήτων της στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ.

Μετά από όλα υπεβλήθη σήμερα στη γραμματεία του Π.Σ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σχετική επερώτηση, με την οποία ερωτάται η Περιφερειακή Αρχή τα εξής :

  • Πότε προβλέπεται η επαναλειτουργία των Δημόσιων ΚΤΕΟ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας;
  • Σε ποια φάση βρίσκεται η διαδικασία ανανέωσης και εκσυγχρονισμού τους;
  • Για ποιό λόγο παρατηρήθηκε αυτή η καθυστέρηση στην επαναλειτουργία των Δημόσιων ΚΤΕΟ της ΠΔΕ;

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.