Ο Παπαναστασίου για την βράβευση της “Παναγίας Ελεούσας”

 Βραβείο κοινωνικής προσφοράς από την Ακαδημία Αθηνών στην «Παναγία Ελεούσα».

DSC_0997Γ. Παπαναστασίου: « Όταν το Ανώτατο Πνευματικό Ίδρυμα της χώρας βραβεύει μια πολυετή, σιωπηλή δράση προσφοράς, η διάκριση για το  Αγρίνιο είναι ακόμα μεγαλύτερη».

Τα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών για το 2015 απονεμήθηκαν την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου στην καθιερωμένη ετήσια πανηγυρική συνεδρία του ανώτατου πνευματικού ιδρύματος της χώρας. Μεταξύ των βραβευθέντων της Ακαδημίας Αθηνών και το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκαταστάσεως «Παναγία Ελεούσα» με το βραβείο Αικατερίνης Π. Οικονόμου, για τη μεγάλη κοινωνική του προσφορά.

Με αφορμή τη βράβευση ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γεώργιος Παπαναστασίου δήλωσε:

«Παρακολουθώντας από κοντά, επί σειράν ετών, τη λειτουργία του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκαταστάσεως «Παναγία Ελεούσα» δεν εκπλήσσομαι  για τη διάκριση αυτή.  Πρόκειται για  το αποκορύφωμα των προσπαθειών που επί 26 χρόνια επιτελεί καθημερινά η Ιδρύτρια κα Μαρία Τσούτσου, το Διοικητικό Συμβούλιο, οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές.

Έργο σιωπηλό, σπουδαίας όμως δράσης και προσφοράς.

Σήμερα, αυτή η προσφορά αναγνωρίζεται,  με τον καλύτερο τρόπο, σε πανελλαδικό επίπεδο, στο ανώτερο δυνατό επίπεδο, από το ανώτατο ίδρυμα της χώρας.

Η χαρά όλων μας είναι μεγάλη και ταυτόχρονα ελάχιστη μπροστά στο έργο αγάπης όλων των ανθρώπων της «Παναγίας Ελεούσας», ιδίως αυτή την εποχή και τις ιδιαιτέρως δύσκολες συνθήκες που βιώνουν και τα ΑΜΕΑ.

Αισθάνομαι πραγματική ικανοποίηση και μεγάλη χαρά γιατί το βραβείο αυτό αποδεικνύει πως ζούμε σε μια περιοχή όπου καθημερινά κι έμπρακτα, αυξάνεται ένας άλλος δείκτης, διαφορετικός από αυτούς, τους «οικονομικούς» που ταλανίζουν τα τελευταία χρόνια τις ζωές μας: ένας δείκτης Ανθρωπιάς, Ευαισθησίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού.

Θερμά συγχαρητήρια!»

 

Please follow and like us:

Τα σχόλια είναι κλειστά.