-->

Ο Παναγιώτης Καρκατσούλης στον antenna-star.gr

Τηλεφωνική συνέντευξη στον antenna-star.gr και στη Δήμητρα Νταγιάντα παραχώρησε σήμερα το πρωί, τελευταία μέρα πριν τις εκλογές ο κ. Καρκατσούλης Παναγιώτης,  υποψήφιος Βουλευτής Επικρατείας με το Ποτάμι. 

12033407_1201802153179735_460814521_nΗ συζήτηση κινήθηκε γύρω από το τι θα συμβεί την επομένη των εκλογών, τι συμβαίνει γύρω από τον δημόσιο τομέα αλλά και γενικότερα για τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών για τα οποία πολλοί έχουν χαρακτηρίσει τον κ. Καρκατσούλη «πνευματικό πατέρα».

Αρχικά, η δημοσιογράφος ρώτησε τον κ. Καρκατσούλη τι μέλλει γενέσθαι από τις 21 Σεπτεμβρίου και μετά με τον τελευταίο να αποκρίνεται ως εξής:

«Δύο μέρες πριν τις εκλογές και δεν έχει διασαφηνιστεί στους πολίτες γιατί πάνε να ψηφίσουν και τι διακυβεύεται. Το μείζον θέμα των εκλογών είναι η ικανότητα και σταθερότητα της διακυβέρνησης την επόμενη ημέρα. Η συμφωνία που έχουμε μπροστά μας πρέπει να υλοποιηθεί με ταχύτατους ρυθμούς. Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση και απαιτείται η συστράτευση του καλύτερου έμψυχου δυναμικού όπως επίσης και πολύ μεγάλη σαφήνεια σε σχέση με τις θέσεις που καλούμαστε να πάρουμε που δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν. Στο Ποτάμι θέλουμε να μας εμπιστευτεί ο κόσμος γιατί έχουμε αφενός, τον κόσμο και αφετέρου, στο μέγιστο βαθμό θέσεις που μπορεί να είναι προς αυτή τη κατεύθυνση».

12033291_1201802219846395_90727527_nΣε επόμενη ερώτηση σχετικά με τον δημόσιο τομέα και τον «μύθο» που αιωρείται γύρω από αυτόν ο κ. Καρκατσούλης είπε:

Το πρόβλημα της χώρας είτε στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα είναι ο εκσυγχρονισμός του, η ικανότητά του να απαντάει στα ποιοτικά προβλήματα που έχει η Ελλάδα. Το πρόβλημα πως ένα Ευρωπαϊκό κράτος που υπολείπεται  σημαντικά σε σχέση με την οργάνωση και τη λειτουργία του και τις επιδόσεις του σε σχέση με τα υπόλοιπα ανεπτυγμένα Ευρωπαϊκά κράτη, αλλά έχει να αντιμετωπίσει και άλλα προβλήματα που έχει άλυτα εδώ και δεκαετίες τα οποία και έχουν να κάνουν με το πελατειακό τους σύστημα, με τον τρόπο δηλαδή που είναι οργανωμένη και λειτουργεί η ελληνική κοινωνία. Το Δημόσιο είναι θύμα και θύτης αυτής ακριβώς της κατάστασης. Είναι μια μηχανή που θα μπορούσε να αποδώσει και να κάνει εξαιρετικά πράγματα αλλά είναι καθηλωμένη εδώ και δεκαετίες και έχει μεταβληθεί σε ένα βαρίδι της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

12032592_1201802246513059_1546400407_nΠρέπει να κοπεί ο ομφάλιος λώρος μεταξύ κόμματος και δημόσιας διοίκησης, δηλαδή η ηγεσία της διοικήσεως θα επιλέγεται εφεξής μόνο μέσα από ανεξάρτητη αρχή και με συγκεκριμένη ανοιχτή διαδικασία. Γενικοί, ειδικοί, γραμματείς, πρόεδροι οργανισμών θα επιλέγονται με αυτό τον τρόπο».

Εν συνεχεία, ερώτηση της κ. Νταγιάντα αφορούσε στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) μιας και τα συγκεκριμένα Κέντρα ήταν ιδέα του κ. Καρκατσούλη:

«Είναι μια κλασική απόδειξη ότι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα στη χώρα, ότι μπορούν να γίνουν πολύ μεγάλες μεταρρυθμίσεις και όχι μικροδιευθετήσεις. Τα ΚΕΠ ήταν μια από αυτές τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις και στάθηκαν για αυτό το λόγο: γιατί οι πολίτες έδειξαν την εμπιστοσύνη τους και προσπάθησαν να τα κρατήσουν. Όμως πολεμήθηκαν από το πολιτικό σύστημα αυτές οι προσπάθειες, για αυτό και σήμερα που θα έπρεπε τα ΚΕΠ να στηριχθούν πάσει θυσία και να πάμε ένα βήμα πιο πέρα τώρα που υπάρχουν και περισσότερες ηλεκτρονικές εφαρμογές και έχουν υποβαθμιστεί. Αυτό όμως μπορεί να το αλλάξει ο κόσμος με την συνεχή παρουσία του ακόμα και με εθελοντική εργασία, όσο παράταιρο και αν ακούγεται αυτό. Σε χώρες της Ευρώπης ο πολίτης είναι κομμάτι του κράτους. Αντιλαμβάνεται το κράτος  σαν να είναι δικό του, δεν περιμένει να κάνει το κράτος κάτι για αυτόν. Αυτή τη στιγμή στη χώρα μας Πανεπιστήμια διατηρούνται γιατί φοιτητές πάνε το απόγευμα και κάνουν γραμματειακή δουλειά».

12041791_1201802183179732_909096522_nΑναφορικά με την γενικότερη πολιτική κατάσταση στη χώρα ο κ. Καρκατσούλης σχολίασε τα κάτωθι:

«Είμαι αισιόδοξος ότι θα αλλάξει η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Κανένας δεν είναι ευχαριστημένος με τον τρόπο που είναι οργανωμένο και λειτουργεί το κράτος. Έτσι αν από μόνοι μας προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε να ξέρετε ότι θα έχουμε ξεπεράσει αυτά που μας ζητάνε οι δανειστές και τώρα μας φαίνεται βραχνάς. Η προώθηση αυτών των αλλαγών είναι και ο τρόπος να σταματήσουν να υπάρχουν τέτοια μέτρα τα οποία προκαλούν τέτοια οικονομική δυσπραγία.

Τα δυο μεγάλα κόμματα δήλωναν ότι έκαναν μεταρρυθμίσεις με το να μειώνουν προσωπικό, είτε με το γίνεται η επαναπρόσληψή τους από το ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζει ότι δεν θέλει αλλαγές. Οι μεταρρυθμίσεις δεν γίνονται με νόμους στα χαρτιά. Και τα κόμματα που κυβερνούσαν τόσα χρόνια δεν ολοκλήρωσαν τίποτα από αυτά που θα έπρεπε οπότε και τώρα τα ξαναβάζει στο τραπέζι. Και δυστυχώς και ένα κόμμα που επαγγέλθηκε ότι ήταν της ανανεωτικής αριστεράς τελικά κολύμπησε σαν όλους στον ίδιο βούρκο. Άρα για να βγούμε από αυτό θα γίνει αν ο πολίτης εμπιστευτεί κάποια δύναμη όπως είναι το Ποτάμι που θα προσπαθήσει να τα υλοποιήσει

12041892_1201802196513064_1725075200_nΤα δυο κόμματα μιλάνε με γενικότητες, για το τι θα γίνει σε αυτόν εδώ τον τόπο χρησιμοποιώντας πάντα υποθέσεις με τις οποίες θα έρθει η ανάπτυξη. Ο λόγος που αυτός ο νομός ζει σε αυτή τη καχεξία είναι ένας: το πνευματικό κράτος. Η δημιουργία, δηλαδή,  ενός δεσμού κόμματος και κράτους  όπου μέσω των μικρών και των μεγάλων συμφερόντων δεν κέρδισε αυτά που θα μπορούσε να κερδίσει η χώρα και θα τα κέρδιζε αν δεν υπήρχε κομματισμός και αν η δημόσια διοίκηση και το κράτος λειτουργούσαν χωρίς παρεμβάσεις κι αν απελευθερωνόταν ανθρώπινο δυναμικό. Το Ποτάμι έχει τους ανθρώπους που μπορούν να τα κάνουν αυτά. Είναι προτεραιότητά μας η δημιουργία ενός άλλου εφικτού κράτους το οποίο θα είναι απαλλαγμένο από κομματικούς στρατούς και από κηδεμονίες κομματικές και παράλληλα θα προσφέρει βοήθεια στους νέους ανθρώπους. Όλα αυτά μπορούν να γίνουν πραγματικότητα αν απλουστευθεί η γραφειοκρατία και επενδυθεί η αριστεία».

Το Ποτάμι δεν είναι απλώς το γεγονός ότι τα λέει όλα αυτά αλλά και μπορεί και να τα κάνει πράξη».

Λίγο πριν το τέλος της συνέντευξης ο κ. Καρκατσούλης ερωτήθηκε και για το «πόθεν έσχες» αναφέροντας τα ακόλουθα:

Το «πόθεν έσχες» υπάρχει σαν ρύθμιση εδώ και χρόνια. Κάθε ένας από μας πρέπει να δικαιολογεί τα εισοδήματά του. Αν δεν λειτουργεί αυτό συμβαίνει γιατί εκείνοι που προστατεύουν τα μικρά ή τα μεγάλα συμφέροντα είναι εκείνοι που κυβερνούν. Το να εφαρμοστούν οι νόμοι του ίδιου του άρθρου είναι ένα πράγμα που πρέπει να γίνει πολύ γρήγορα. Εμείς είμαστε οι μόνοι που κατηγορηματικά σταθήκαμε στη Βουλή και είπαμε ότι «έτσι πρέπει να γίνει». Το πιο απλό πράγμα είναι σήμερα να διασταυρώσει κανείς τι χρήματα έχει κάποιος στην τράπεζα και τι δηλώνει στην εφορία, κάτι που μπορεί να γίνει αλλά δυστυχώς ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ μπόρεσε να κάνει πράξη».

Στη συνέχεια ο κ. Καρκατσούλης βρέθηκε στο Αγρίνιο για μια μικρή περιοδεία στην πόλη.

 

 

Please follow and like us:

Τα σχόλια είναι κλειστά.