Ο Πάνος Καμμένος φαίνεται πως λέει αντίο στη συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ με ένα σποτάκι

Με αφορμή την παρουσίαση του νέου λογότυπου των ΑΝΕΛ ο κ.Καμμένος δείχνει σημάδια αποχώρησης, αφού στο σποτάκι που συνοδεύει την παρουσίαση του λογότυπου γίνεται λόγος για «κόκκινες γραμμές». 

Στο σποτάκι ο εκφωνητής λέει

Οι κόκκινες γραμμές είναι η υπερηφάνεια μας Οι κόκκινες γραμμές γράφουν την ιστορία μας Οι κόκκινες γραμμές τιμούν τους προγόνους μας
Οι κόκκινες γραμμές είναι η ανεξαρτησία και η δύναμή μας
Ανεξάρτητοι Ελληνες. Τώρα πιο αποφασισμένοι από ποτέ

https://www.youtube.com/watch?v=UDuM9JBfMkU

Αναβλήθηκε η ΚΟ των ΑΝΕΛ

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ που θα αποφάσιζε την αποχώρηση από την κυβέρνηση του κόμματος του Πάνου Καμμένου αναβλήθηκε πάντως λόγω της παρουσίας του υπουργού Αμυνας στην Βουλή, αλλά φαίνεται ότι πολύ τον βόλεψε η συγκυρία, αφού έχει δυσκολία να περάσει την γραμμή του στο κόμμα του.

Η Ελενα Κουντουρά δεν θα έδινε το παρών- αφού βρίσκεται στο Τορόντο- και έτσι θα κατάφερνε για ακόμη μια φορά να μην τοποθετηθεί ευθέως εάν θα υπερψηφίσει η όχι τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ομοίως ο Βασίλειος Κόκκαλης, ο οποίος επίσης θα απουσίαζε από τη σημερινή συνεδρίαση, έχει ταχθεί κατά της συμφωνίας για τη Βόρεια Μακεδονία, ωστόσο δεν συμφωνεί με την αποχώρηση από την κυβέρνηση. «Θα το δούμε όταν έρθει η ώρα», έχει αναφέρει.

Πρόκειται για δύο ηχηρές απουσίες από βουλευτές που, όπως φαίνεται με τον τρόπο τους παίρνουν αποστάσεις από τους χειρισμούς του υπουργού Άμυνας. Στο ίδιο κλίμα κινείται και ο – παρών στη συνεδρίαση – Θανάσης Παπαχριστόπουλος που έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό ότι θα υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η εντολή για αποχώρηση από την κυβέρνηση δεν βρίσκεται σύμφωνη επίσης την Μαρίνα Χρυσοβελώνη ,που δήλωσε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί από υφυπουργός Εσωτερικών, ενώ και ο Κώστας Ζουράρις δεν επιθυμεί να συμπράξει στην πτώση της κυβέρνησης. Οσο για τον Τέρενς Κουίκ έχει εδώ και καιρό πάρει αποστάσεις από το κόμμα και όλα δείχνουν ότι θα πολιτευθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εκλογές.

iefimerida.gr