Ο Κατσιφάρας για την Κυβέρνηση

Στις δυσμενείς επιπτώσεις στην εύρυθμη λειτουργία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που θα έχει η δέσμευση των διαθεσίμων από την Κυβέρνηση, αναφέρθηκε στην ομιλία του κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

perifereiako_symboylio_3“Πρέπει να δουμε σήμερα πως θα διαφυλάξουμε το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για το Περιφερειακό Συμβουλιο και έτσι να είναι και η απόφασή μας, ιστορική για την ίδια την πατρίδα”, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κατσιφάρας. 

OΜάλιστα ο κ. Κατσιφάρας, θέλοντας να επισημάνει την κρισιμότητα και την σοβαρότητα της κατάσταση, τόνισε πως η κίνηση της Κυβέρνησης «τινάζει» στον αέρα,  τον επιχειρησιακό και αναπτυξιακό σχεδιασμό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Κατέστησε μάλιστα σαφές ο κ. Κατσιφάρας πως είναι αντίθετος στις προθέσεις της Κυβέρνησης.

OΑκολουθεί βίντεο από την ομιλία:

https://www.youtube.com/watch?v=dTDFIMLnpic&feature=youtu.be

OΑίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του περιφερειακού συμβούλου της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ “Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας”
Κώστα Γαβριηλίδη, ο οποίος τόνισε: “Και εμείς δεν συμφωνούμε με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ως εργαλείο”. Ο κ. Γαβριηλίδης φαίνεται να διαφοροποιείται από τη γραμμή της Κυβέρνησης, στην οποία πρόσκεινται, ενώ νωρίτερα τα αίματα άναψαν μεταξύ Ανδρέα Κατσανιώτη και Κώστα Γαβριηλίδη για το ποιος έχει ψηφίσει το νόμο για τα διαθέσιμα.

Απ. Κατσιφάρας: Επιδιώκουμε διάλογο, πολιτικές εγγυήσεις και δεσμεύσεις – Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζητά το Περιφερειακό Συμβούλιο για τα διαθέσιμα

Άμεσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζητά με ψήφισμά του το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, όπως αποφάσισε κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του, δηλώνοντας παράλληλα, κάθετα αντίθετο στις μονομερείς ενέργειες που πλήττουν το κύρος, την ανεξαρτησία και την οικονομική αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης, όπως οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που δεσμεύουν τα ταμειακά διαθέσιμα των Περιφερειών.

Κατά την εισήγησή του, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, τόνισε πως «η απόφαση αυτή της κυβέρνησης ουσιαστικά αποτελεί μια «βόμβα» στα θεμέλια των Περιφερειών και στην εύρυθμη λειτουργία τους» σημειώνοντας παράλληλα πως «τινάζει» στον αέρα,  τον επιχειρησιακό και αναπτυξιακό σχεδιασμό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

«Θέλουμε πολιτικές εγγυήσεις και δεσμεύσεις. Δε ζητάμε τίποτα παραπάνω. Είμαστε πρόθυμοι να πάμε σε ένα διάλογο και τον επιδιώκουμε. Θέλουμε να συμμετέχουμε στην προσπάθεια σωτηρίας, αλλά θέλουμε να κρατήσουμε αρχές για το θεσμό που υπηρετούμε, καθαρή και συνεπή στάση απέναντι στις αξίες του θεσμού του αυτοδιοίκητου και την ανεξαρτησία του.

Θέλουμε να είμαστε συμμέτοχοι και να τη στηρίξουμε όπως πρέπει στην εθνική προσπάθεια που γίνεται, όμως να διασφαλίσουμε το θεσμό της Περιφέρειας» επεσήμανε ο Απ. Κατσιφάρας και συνέχισε: «Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για το Περιφερειακό Συμβούλιο και έτσι θα πρέπει να είναι και η απόφασή μας, ιστορική για την ίδια την πατρίδα. Αυτή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προωθεί η Κυβέρνηση για τα διαθέσιμα από τους δημόσιους φορείς, είναι αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική. Αποτελεί ωμή παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο και πρέπει να είμαστε κάθετα αντίθετοι σε αυτό. Έχουμε παλέψει και παλαιότερα για αυτό. Την ίδια στάση είχαμε και για τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων μας και θα συνεχίσουμε να διαφωνούμε με αυτή την πράξη».

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, στη σημερινή κατεπείγουσα και έκτακτη συνεδρίασή του εξέδωσε ψήφισμα, με το οποίο αποφασίζει:

«Είναι κάθετα αντίθετο στις μονομερείς ενέργειες που πλήττουν το κύρος, την ανεξαρτησία και την οικονομική αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης, όπως οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που δεσμεύουν τα ταμειακά διαθέσιμα των Περιφερειών και των Δήμων της χώρας.

Επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά του προκειμένου να προστατευθούν τα χρήματα της Περιφέρειας και να διασφαλιστεί η ομαλή πορεία λειτουργίας των Υπηρεσιών και του Τεχνικού Προγράμματος, καθώς και των υποχρεώσεων και νομικών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει.

Απαιτεί την άμεση απόσυρσή του.

Η Αυτοδιοίκηση, όπως και στο παρελθόν έχει δείξει ότι είναι πρόθυμη να συμβάλει στην εκρηκτική και πιεστική ανάγκη της πατρίδας μας και της κοινωνίας μας και συνεπώς είναι αυτονόητο ότι σε συνεργασία με την κυβέρνηση, και στο πλαίσιο ενός ειλικρινούς διαλόγου να εκτιμήσει το μέγεθος του προβλήματος, θα συνδράμει στον αγώνα της και θα αντιδράσει ανάλογα.

Τέλος το Περιφερειακό Συμβούλιο, κρίνοντας τη σοβαρότητα του προβλήματος ζητά άμεσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας.

Μέχρι να γίνει αυτή η συνάντηση, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, όπως και όλες οι Περιφέρειες δε θα μεταφέρουν τα ταμειακά διαθέσιμα, όπως ορίζει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου».

Με πληροφορίες από το tempo24.gr

Please follow and like us:

Τα σχόλια είναι κλειστά.