Ο Κατσανιώτης για τα χρήματα των περιφερειών

O Α. Κατσανιώτης για τα χρήματα των Περιφερειών: “Πιρουέτες μίας κυβέρνησης μαθητευόμενων μάγων”.

andreas katsaniotis1

Με αφορμή το ζήτημα που ανέκυψε σχετικά με την επιστροφή αδιάθετων κονδυλίων ΕΣΠΑ από τις Περιφέρειες στο κεντρικό κράτος και τις μεγάλες αντιδράσεις που υπήρξαν με αποτέλεσμα την υπαναχώρηση της κυβέρνησης, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, Ανδρέας Κατσανιώτης, δήλωσε τα εξής:

«H κυβέρνηση των μαθητευόμενων μάγων αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά την παντελή άγνοιά της για το θεσμικό πλαίσιο διαχείρισης κονδυλίων και έργων που συγχρηματοδοτούνται από την Ε.Ε., αρχικά ζήτησε την επιστροφή των αδιάθετων κονδυλίων που υπάρχουν στις Περιφέρειες για έργα ΕΣΠΑ και έπειτα από τη μεγάλη πολιτική και αυτοδιοικητική αντίδραση που υπήρξε, αναγκάστηκε σε… πιρουέτα, δηλώνοντας πως τα χρήματα αυτά θα παραμείνουν στην Περιφέρειες.

Ακόμα και η σκληρή πραγματικότητα της παντελούς έλλειψης ρευστότητας που με ευθύνη της αντιμετωπίζει η κυβέρνηση δεν δικαιολογεί την πρόθεσή της να βάλει χέρι και σε αυτά τα χρήματα, όπως έκανε με τα χρήματα του ΟΑΕΔ, του ΟΠΕΚΕΠΕ και άλλων φορέων. Γιατί θα έπρεπε να ξέρει πως είναι τα μόνα ίσως χρήματα στην χώρα που λειτουργούν ως αναπτυξιακά «εργαλεία» και αφορούν σημαντικά έργα σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

Εκτιμώ ότι αν δεν υπήρχε άμεση και καθολική αντίδραση τα χρήματα θα είχαν… κάνει φτερά. Γιατί αυτή η κυβέρνηση αποδεικνύει πως δεν έχει αρχή και τέλος, ούτε και συναίσθηση της πραγματικότητας»

Please follow and like us:

Τα σχόλια είναι κλειστά.