Ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου για το βίαιο περιστατικό στο Γ.Ν.Αγρινίου

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου:

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου καταδικάζει το περιστατικό ξυλοδαρμού ιατρού από συνοδό ασθενούς στη Νοσηλευτική μονάδα Αγρινίου.

Όλοι Οι επαγγελματίες υγείας με προσωπικές θυσίες στις σημερινές ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες προσπαθούν να προσφέρουν το καλύτερο σε όλους όσους προσέρχονται στις υγειονομικές δομές αναζητώντας βοήθεια. Όλοι οι χρήστες των δημόσιων υπηρεσιών υγείας έχουν δικαιώματα τα οποία όμως έχουν όρια και δεν έχουν κανένα δικαίωμα σε άσκηση βίας.

Η προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας σε ένα σύστημα υγείας με τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και εξαντλητικά ωράρια είναι απαράδεκτη, είναι ασύμβατη με το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών υγείας που πρέπει να προσφέρετε στους πολίτες.

Η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας θα πρέπει να κάνει τις πρέπουσες ενέργειες και να διασφαλίσει ότι όλοι οι εργαζόμενοι γιατροί νοσηλευτές διοικητικοί υπάλληλοι θα εκτελούν το καθήκον τους με ασφάλεια και ηρεμία.

Η Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας θα πρέπει να ασχοληθεί ιδιαίτερα με τις συνεχώς αυξανόμενες επιθέσεις κατά γιατρών και νοσηλευτών συζητώντας προτάσεις και λύσεις με τους αρμόδιους φορείς.

 

 

 

 

 

Please follow and like us: