Ο Θανάσης Παπαθανάσης Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου στο Συνέδριο Career Fair Patras

Το φαρμακείο στήριξε τους πολίτες με κάθε τρόπο στην περίοδο της κρίσης «δήλωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου στα πλαίσια του Συνεδρίου  Career Fair Patras.

Στο Συνέδριο Career Fair Patras που διοργανώθηκε από μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Πατρών με εξαιρετικούς εισηγητές  από την Πολιτική, το  Πανεπιστήμιο και τους Παραγωγικούς Φορείς συμμετείχε ο Θανάσης Παπαθανάσης, Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Στο πάνελ με θέμα «Η Πραγματικότητα των νέων επαγγελματιών» συμμετείχαν επίσης ο Γιώργος Στασινός Πρόεδρος του ΤΕΕ, ο Κωνσταντίνος Κόλλιας Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, ο Σπύρος Μάμαλης Πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου και ο Βασίλης Γκανάτσιος μέλος του ΔΣ της Ένωσης Χημικών.

Στην ομιλία του ο κ. Παπαθανάσης επισήμανε  τον τεράστιο ρόλο του Φαρμακείου ως Πυλώνα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και την Εξοικονόμηση χρημάτων για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Η πρόληψη και η συμμόρφωση των ασθενών στη θεραπεία εξοικονομούν τεράστια ποσά για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. 12 δις ευρώ ήταν το κόστος μόνο σε μία χρονιά  στην ΕΕ από τη μη σωστή συμμόρφωση στη θεραπεία».

Επίσης ύστερα από ερωτήσεις του κοινού επισήμανε: » ο κλάδος του Φαρμάκου στην Ελλάδα μπορεί να προσελκύσει σημαντικά έσοδα για Κλινικές μελέτες και Έρευνα και Ανάπτυξη καθιστώντας την Ελλάδα » clinical hub» της ΕΕ.

Αυτό συμβαίνει γιατί η χώρα μας διαθέτει υψηλού επιπέδου επιστημονικό προσωπικό και πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι του ανταγωνισμού.

Έτσι θα εξασφαλιστούν νέες θεραπείες με καινοτόμα φάρμακα, θέσεις εργασίας καλά αμειβόμενες και θα σταματήσει η αιμορραγία νέων επιστημόνων προς το εξωτερικό».