Ο Δ. Αγρινίου και η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Νομού Αιτ/νίας (παράρτημα Αγρινίου), τίμησαν τους Αιτωλοακαρνάνες πεσόντες στη μεγάλη μάχη της Γκραμπάλας (φωτορεπορτάζ-βίντεο)

Ο Δήμος Αγρινίου και η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Νομού Αιτωλ/νίας (παράρτημα Αγρινίου), τίμησαν και φέτος τη μνήμη των Αιτωλοακαρνάνων που έπεσαν ηρωικά στη μεγάλη μάχη της Γκραμπάλας, στη θέση Βίγλα Καλπακίου. 

Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου στον τόπο της θυσίας τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιότατο  Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέα, παρουσία πολιτικών, στρατιωτικών εκπροσώπων, συγγενών των θυμάτων και προσκυνητών.

Παρόν  ο Δήμαρχος Αγρινίου κος Γεώργιος Παπαναστασίου ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της ημέρας με συγκίνηση και στην μέγιστη τιμή της θυσίας των ηρωικώς πεσόντων. Παρόν η αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου κα Π. Μητροκώστα, ο Δήμαρχος Θέρμου κος Σπ. Κωνσταντάρας, ο Δήμαρχος Κονίτσης κος Ν. Εξάρχου, ο Δήμαρχος Πωγωνιανής κος Κ. Καψάλης, εκπρόσωπος Διοικητού 8ης μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Ηπείρου, εκπρόσωπος Αστυνομικής Δ/σης Ιωαννίνων, συγγενείς των ηρωικός πεσόντων και πολλοί προσκυνητές.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση στον τόπο της θυσίας ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων και χαιρετισμοί επισήμων. Ιδιαίτερη αίσθηση και συγκίνηση προκάλεσε ο χαιρετισμός του Ανδρέα Τσίγκα, εγγονού, που φέρει το όνομα του ηρωικός πεσόντα Ανθυπολοχαγού Ανδρέα Τσίγκα.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του παραρτήματος της Ε.Α.ΑΣ Αιτωλοακαρνανίας, Ανχης ε.α. κος Περικλής  Τσάντζαλος, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στο ιστορικό της επετείου και στην καθοριστική του σημασία για την εξέλιξη του πολέμου.

Τελετάρχης ο υπεύθυνος της Δημοτικής Γλυπτοθήκης Μιλτιάδης Γρηγορόπουλος.

Στο ύψωμα Βίγλα στις 16-17 Νοέμβρη του 40, έπεσαν Ηρωϊκά 48 πολεμιστές-Αξιωματικοί και οπλίτες-του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων.

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ και βίντεο από την χθεσινή ημέρα μνήμης.

*Η όποια χρησιμοποίηση εικόνας πρέπει να γίνεται με αναφορά στην πηγή, δηλαδή με αναφορά στο site agrinioreport.com.

Φωτό-ρεπορτάζ-βίντεο: Δήμητρα-Μαρία Νταγιάντα 

*Η όποια χρησιμοποίηση εικόνας πρέπει να γίνεται με αναφορά στην πηγή, δηλαδή με αναφορά στο site agrinioreport.com.

Please follow and like us: