Ο Γιώργος Μακρής μιλά στο agrinioreport.com

Μια ιδιαίτερη συνάντηση με τον ηθοποιό Γιώργο Μακρή που έγραψε και σκηνοθέτησε την παράσταση-κωμωδία  ‘’Shakesbeeries’’.

Το Σάββατο 11 Μαρτίου απολαύσαμε στο Παπαστράτειο Μέγαρο την υπέροχη κωμωδία ,την λυρική κωμωδία ‘’Shakesbeeries’’ του Γιώργου Μακρή. Είναι υπέροχο να βλέπεις ένα θέατρο γεμάτο και ηθοποιός και κοινό να γίνονται ένα. Έτσι μαζί απογείωσαν την βραδιά με γέλιο ασταμάτητο.

Ο Γιώργος Μακρής έδωσε τον καλύτερό του εαυτό ως τώρα επί σκηνής. Έχουμε παρακολουθήσει πολλές παραστάσεις του  όμως αυτή την φορά η ερμηνεία του ήταν ξεχωριστή . Έτσι είπαμε να συνομιλήσουμε λίγο με τον Γιώργο και εκείνος με χιούμορ και αυθορμητισμό φυσικά δέχθηκε και έδωσε τις δικές του απαντήσεις μέσα από την κουβέντα που κάναμε. Το σίγουρο είναι πως γελάσαμε πολύ!

Agrinioreport.com:  – Γιώργο φέτος αυτό που παρακολουθήσαμε ήταν ξεχωριστό – τι έχεις να μας πεις;

Γιώργος Μακρής:  – Ναι πράγματι είναι κάτι διαφορετικό. Αληθινό ,αυθεντικό ,ρεαλιστικό  με μεράκι και αγάπη φτιαγμένο. Ευχαριστώ  όλους όσους ήρθαν στο Θέατρο ,ευχαριστώ όσους με στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια και με ακολουθούν ,θεατές και χορηγούς.

Agrinioreport.com:  – Εμείς ρωτήσαμε το κοινό μετά το τέλος της παράστασης και όλοι είχαν να πουν από έναν καλό λόγο. Πολλοί ήταν αυτοί που δεν κατάφεραν να έρθουν και αυτό γιατί κάθε φορά υπάρχουν και άλλες εκδηλώσεις ,υποχρεώσεις και έτσι δε είδαν την παράστασή σου. Θα έχουν την ευκαιρία να την ξαναδούν;

Γιώργος Μακρής: – Το καταλαβαίνω απόλυτα, αλλά από την άλλη να καταλάβει και το θεατρόφιλο κοινό πως τα έξοδα μιας παραγωγής είναι μεγάλα και είναι δύσκολο να κάτσει κάποιος δυο ή και τρείς ημέρες συνεχόμενα. Όμως σας το λέω εδώ – Το Σεπτέμβριο οι SHAKESBEERIES θα έρθουν για δεύτερη φορά στο Αγρίνιο.

Agrinioreport.com:  – Αυτό είναι ευχάριστο νέο. Αναμονή λοιπόν όλοι για τον Σεπτέμβριο. Σε πιο θέατρο;

Γιώργος Μακρής: – Δε υπάρχουν και πολλές επιλογές – σύντομα θα ανακοινώσω τα πάντα.

Agrinioreport.com:  – Πως εμπνεύστηκες το Έργο Γιώργο ΄΄SHAKESBEERIES’’ ΄;

Γιώργος Μακρής: – Όλοι μας ζούμε άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο τα τελευταία χρόνια με όλα αυτά που συμβαίνουν στην χώρα μας. Οι προσωπικές μου εμπειρίες ,ο προσωπικός μου αγώνας ,το άγχος , το στρες ,οι ανασφάλειες σε όλα τα επίπεδα με έκαναν να γράψω αυτή την Κωμωδία. Το 112 πρέπει να χτυπάει στο τηλέφωνο μας καθημερινά μόνο και μόνο επειδή ζούμε στην Ελλάδα ,ποιο survivor μου λέτε , από το πρωί ως το βράδι τρέχουμε και έπαθλα δε βλέπουμε . SHAKESBEERIES μια Κλασική Τραγωδία με πολύ γέλιο. Η ζωή μας όλη. Υπάρχουν και οι αυλικοί ,οι λακέδες που συνεχίζουν και τρώνε ,και όταν τους ρωτάς τι δουλειά κάνετε ρε παιδιά; Απαντούν ! – Του κόμματος Γιώργο . – Της τάδε ή της τάδε παράταξης Γιώργο!! Τα υπόλοιπα επί σκηνής . Κάθε τόπος ,κάθε Πόλη ,κάθε χώρα έχει τα δικά της.

Agrinioreport.com:  Έχει συνέχεια η παράστασή σου και σε άλλους Δήμους;

Γιώργος Μακρής: – Ε ,ναι . Τώρα ξεκινάμε να στέλνουμε προτάσεις σε όλους τους Δήμους της Χώρας μας ,στις Περιφέρειες και ευχή μας οι συνεργασίες.

Agrinioreport.com:  – Αγρίνιο ; Αιτωλοακαρνανία , Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έστειλες προτάσεις; Θα σε δούμε κάπου αλλού;

Γιώργος Μακρής: – Φυσικά και έστειλα όπως και πέρυσι είχα στείλει . . .

Agrinioreport.com:  – Και . . . τι έγινε;

Γιώργος Μακρής: – Πέρυσι έκαναν το λάθος και δε ήμουν η επιλογή τους. Έμαθα πολλά όμως ,διδάχθηκα πολλά. Φέτος ελπίζω να μην κάνουν τα ίδια περσινά λάθη. Διότι τα λάθη πληρώνονται ή πρέπει να πληρωθούν.

Agrinioreport.com:  – Και μιας και μιλάμε για Περιφέρεια και Δήμους, μου επιτρέπεις λόγω και της προεκλογικής περιόδου, πως και εσύ δε ασχολήθηκες με την πολιτική στον τόπο σου ή και γενικότερα;

Γιώργος Μακρής: – Περίμενε λίγο , δε έχουν κλείσει ακόμα οι κατάλογοι με τους υποψηφίους.

Agrinioreport.com:  – Δηλαδή θα είσαι υποψήφιος σε κάποιο Δήμο;

Γιώργος Μακρής: – Μπορεί ; ΄Κανείς δε ξέρει…

Agrinioreport.com:  – Ο κόσμος που σε αγαπά, θα σε στηρίζει σε κάθε επιλογή σου , σε κάθε προσπάθεια σου. Και το αναφέρουμε επειδή είδαμε την παράστασή σου και πρέπει να είσαι από τις πρώτες επιλογές τους μιας και είσαι αποδεχτός από το κοινό.

Γιώργος Μακρής: – Σας ευχαριστώ πολύ για την στήριξη και για την θετική σας ενέργεια.

Agrinioreport.com:  – Τηλεόραση θα κάνεις φέτος; Θα σε δούμε ; Έχουμε χρόνια να σε συναντήσουμε στην μικρή οθόνη.

Γιώργος Μακρής: – Δε γνωρίζω ,το προσπαθώ και αυτό , η τηλεόραση είναι μια άλλη κοινωνία που πρέπει να συστηθείς ξανά ή να ξανά συστήνεσαι κατά καιρούς. Πρέπει να ξέρεις και καλό κολύμπι.

Agrinioreport.com:  – Κολύμπι;

Γιώργος Μακρής: – Δε έχετε δει πόσοι φελλοί επιπλέουν και ζουν σε βάρος άλλων (πιο ταλαντούχων)…

Agrinioreport.com:  – Μάθαμε ότι θα κάνεις και ραδιοφωνική εκπομπή, σατυρική.

Γιώργος Μακρής: – Ναι θα είναι καθημερινή για 15 ημέρες ακριβώς πριν τις εκλογές.!! Θα μιλάμε κάθε ημέρα και για κάποιον διαφορετικό Δήμο ,περιφέρεια ,υποψήφιο κλπ κλπ βασικός πρωταγωνιστής οι Ακροατές – οι Δημότες

Agrinioreport.com:  – Τίτλος;

Γιώργος Μακρής: – Έχω δυο τίτλους : α) Να μου κοπούν τα χέρια β) Αχ ρε Μάνα ,τι ψήφισες πάλι?? Ο ακροατής θα αποφασίσει.

Agrinioreport.com:  – Σε ποιο ραδιοφωνικό σταθμό ;

Γιώργος Μακρής: – Σίγουρα θα είναι Δυτική Ελλάδα , όλα θα ειπωθούν μόλις έρθει η ώρα.

Agrinioreport.com:  Επόμενη παράσταση Γιώργο;

Γιώργος Μακρής: – Κοίτα , με την αναβολή των Εθνικών Εκλογών και τρην νέα ημερομηνία για τις 21 Μαϊου μας ήρθαν και σε εμάς τα πάνω κάτω . Αναδιοργάνωση στο φουλ…Επόμενος σταθμός ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ( Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης ) και μάλιστα με διπλή παράσταση 18.15 απογευματινή & 21:15 βραδινή.

Agrinioreport.com:  – Καλή επιτυχία Γιώργος σε ότι κι αν κάνεις και περιμένουμε τα νέα σου σχέδια καθώς και να σε δουν ξανά στον τόπο σου τον Σεπτέμβριο όσοι δεν πρόλαβαν.

Γιώργος Μακρής: – Σας ευχαριστώ πολύ για τα υπέροχα λόγια ,εγώ θα έλεγα μια καλή παράσταση και με πολύ γέλιο. Σας ευχαριστώ όλους και ιδιαίτερα εσάς. Και σας περιμένω. Εσείς θα μου δώσετε την δύναμη και την βοήθεια να συνεχίσω να υπάρχω ως ηθοποιός.