Ο Ακάρ πέταξε με εκπαιδευτικό αεροσκάφος πάνω από το Αιγαίο: «Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα»

Λίγα 24ωρα μετά τη δημοσιοποίηση του χάρτη με τη «γαλάζια πατρίδα» του Ερντογάν που προκάλεσε σάλο. 

Δεν έχουν τέλος οι προκλητικές κινήσεις και οι εμπρηστικές δηλώσεις της Τουρκίας, που ανεβάζουν στο «κόκκινο» τη θερμοκρασία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Λίγα 24ωρα μετά τη δημοσιοποίηση του χάρτη με τη «γαλάζια πατρίδα» του Ερντογάν που προκάλεσε σάλο, ο Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ πέταξε πάνω στο Αιγαίο με εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-38, συμμετέχοντας στην τελετή έναρξης νέας εκπαιδευτικής χρονιάς των πιλότων στη Σμύρνη.

 Μάλιστα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας έστειλε πολλαπλά μηνύματα για τις εξελίξεις στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο.

«Είμαστε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, διμερών συμφωνιών και φιλικών σχέσεων. Αυτό όμως δεν πρέπει να θεωρηθεί ως αδυναμία ή παραχώρηση. Δεν θαεπιτρέψουμε οποιοδήποτε τετελεσμένο. Δεν θα αφήσουμε τον σφετερισμό των δικαιωμάτων της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Οι ετοιμασίες μας έχουν ολοκληρωθεί ανάλογα. Αυτό δεν είναι απειλή. Εμείς θέλουμε σχέσεις καλής γειτονίας όμως θέλουμε και αντίστοιχη συμπεριφορά από την άλλη πλευρά. Το Φατίχ , το Μπαρμπαρός το Γιαβούς και το Ορύτς Ρείς συνεχίζουν τις εργασίες τους. Στο θέμα αυτό το Ναυτικόκαιη Αεορπορί στήριξε όλη αυτή την προσπάθεια και θα συνεχίσει να το κάνει. Εκεί θα κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί για τα δικαιώματα που έχουμε.

Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο».

 

 

http://newpost.gr