Ο Αγρινιώτης Γεράσιμος Κορδάτος τρέχει στον μαραθώνιο Sparta City Ultra για καλό σκοπό και μπορούμε όλοι μας να βοηθήσουμε

Ο Αγρινιώτης Γεράσιμος Κορδάτος, είναι 47 ετών, είναι αστυνομικός και εργάζεται στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας στο Αγρίνιο.

Ένας αθλητής μεγάλων αποστάσεων με αναπηρία, που δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται. Τώρα νέος μεγάλος του στόχος, είναι η συμμετοχή του στο Sparta City Ultra σε λίγες μέρες συγκεκριμένα στις 18 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για έναν δύσκολο και επίπονο αγώνα τρεξίματος έξι (6) ωρών που θα πραγματοποιηθεί στη Σπάρτη.

Τον Ιανουάριο του 2000 όταν ήταν 23 ετών είχε την ατυχία μετά από ένα τροχαίο ατύχημα να ακρωτηριαστεί το δεξί του πόδι κάτω από το γόνατο.

Από τότε άρχισαν και οι ανησυχίες του για να ασχοληθεί με τον αθλητισμό και να αποδείξει στους ανθρώπους και κυρίως στα άτομα με αναπηρία ότι στη ζωή μας τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, αρκεί να υπάρχει θέληση και δύναμη.

Μέχρι σήμερα έχει λάβει μέρος σε 51 αγώνες τρεξίματος και τριάθλου.

Τον Νοέμβριο 2016 έλαβε μέρος στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας στην διαδρομή των 42 χιλιομέτρων και κατάφερε να τερματίσει στον προβλεπόμενο χρόνο.

Στις 23 Ιουλίου 2017 έλαβε μέρος στο ZAGORI MOUNTAIN RUNNING στη διαδρομή των 10 χιλιομέτρων ένα δύσκολο ορεινό αγώνα και με τον τερματισμό του έγινε ο πρώτος Έλληνας ακρωτηριασμένος σε ορεινό αγώνα.

Επίσης είναι δύο (2) φορές Πανελλήνιος πρωταθλητής Τριάθλου στην κατηγορία του (ακρωτηριασμένο πόδι) αναγνωρισμένος και πιστοποιημένος από την Διεθνή Ομοσπονδία Τριάθλου.

Τώρα νέος μεγάλος του στόχος το SPARTA CITY ULTRA.

Σκοπός του αγώνα που θα λάβει μέρος ο δικός μας Γεράσιμος Κορδάτος, είναι μέσω της προσπάθειάς του στο Sparta City Ultra, να συγκεντρωθούν χρήματα για την υποστήριξη του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), κάτι που το ήθελε πολύ όπως μας είπε κατά την επικοινωνία μας μαζί του και τελικά έγινε πραγματικότητα. Μας δήλωσε πανέτοιμος και πολύ χαρούμενος για αυτή την νέα πρόκληση με τέτοιο σκοπό. 

Όλοι μπορούμε να στηρίξουμε την εκπλήρωση μιας ευχής ενός παιδιού που παλεύει ενάντια σε μια σοβαρή ασθένεια.

Με τη δική σας πολύτιμη συμβολή ο οργανισμός συνεχίζει να δίνει χαρά, δύναμη και ελπίδα στα παιδιά που αγωνίζονται για την ζωή τους.

Τα έσοδα θα διατεθούν απευθείας στο Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος).

Ακολουθεί ο σύνδεσμος όπου όλοι μπορούμε να προσφέρουμε….

https://www.giveandfund.com/giveandfund/project/ego-trecho-esy-voithas?fbclid=IwAR2YeyNBVj6jZY1qHiFXlYqY41OvFXXl_Cw7AFhDlzyrz8A0c

Εγώ τρέχω – Εσύ βοηθάς