Ουκρανία ώρα μηδέν: Υπέγραψε διάταγμα για την κινητοποίηση του συνόλου των εφέδρων ο Β. Ζελένσκι – Μεγάλη στρατιωτική αναταραχή στην Λευκορωσία (βίντεο)

Στα 20 χλμ από τα ουκρανικά σύνορα τα ρωσικά άρματα μάχης.

Πριν λίγο ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι υπέγραψε διάταγμα για την κινητοποίηση του συνόλου των εφέδρων του ουκρανικού Στρατού.

Ταυτόχρονα, ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν πως τα ρωσικά άρματα μάχης βρίσκονται πλέον μόνο 20 χλμ από τα ουκρανικά σύνορα ενώ υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση εντός της Λευκορωσίας.

Μεγάλη στρατιωτική κινητικότητα στην Λευκορωσία

Δυνάμεις ασφαλείας της Λευκορωσίας λαμβάνουν θέσεις μάχης σε κομβικά σημεία της πρωτεύουσας.

Παρατηρητές τονίζουν πως οι δυνάμεις ασφαλείας ενισχύονται στο Μινσκ χωρίς να υπάρχει καμία σχεδιασμένη πορεία ή διαμαρτυρία.

Συνδέουν το γεγονός αυτό με την σημερινή ανακοίνωση του προέδρου της Ρωσίας Β. Πούτιν.

Ισως ο Λουκασένο θέλει να προλάβει αντιδράσεις από τις ανακοινώσεις που θα γίνουν.

 

Υπέγραψε διάταγμα για τους εφέδρους ο Ζελένσκι

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας υπέγραψε διάταγμα που του επιτρέπει την πλήρη κινητοποίηση των εφέδρων της χώρας χωρίς να ανακοινώσει στρατιωτική κινητοποίηση.

Αυτό ανακοίνωσε το γραφείο του πριν λίγο.

“Πρόκειται για ένα μέτρο που είχε εγκριθεί από το Κοινοβούλιο τον Μάρτιο. Σκοπός είναι να ενδυναμώσει σημαντικά τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις εν μέσω κλιμάκωσης με την Ρωσία.

“Αυτό θα του επιτρέψει να επανδρώσει γρήγορα τις στρατιωτικές μονάδες όλης της χώρας με εφέδρους και να αυξήσει την πολεμική ετοιμότητα κατά την διάρκεια κρίσης” τονίζεται στην ανακοίνωση

Στα 20 χλμ από τα ουκρανικά σύνορα τα ρωσικά άρματα μάχης

Η Ρωσία προετοιμάζεται να στείλει και άρματα μάχης στο Ντονέτσκ. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως παρατήρησαν μια μεγάλη συγκέντρωση αρμάτων μάχης που εκτείνονταν για αρκετά χιλιόμετρα.

Τα ρωσικά άρματα μάχης βρίσκονται μόλις 20 χλμ από τα σύνορα με την Ουκρανία και την Κριμαία.

Ακόμη μια ρωσική στρατιωτική φάλαγγα προωθήθηκε πριν λίγο προς την περιοχή Krasnoperekopsk

“Ο αυτοκινητόδρομος Н05 Krasnoperekopsk – Simferopol έχει γεμίσει με άρματα μάχης. Ισως δούμε ακόμη ένα στρατόπεδο να δημιουργείται πάνω στα ουκρανικά σύνορα”.

warnews247.gr

Please follow and like us: