Οξεία ηπατίτιδα: Νεκρό και έκτο παιδί στις ΗΠΑ

Τα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας συνεχίζουν να είναι σε παιδιά ηλικίας περίπου δύο ετών και «γεωγραφικά διασκορπισμένα» σε όλη τη χώρα.

Ένα ακόμη παιδί πέθανε από το μυστηριώδες ξέσπασμα της οξείας ηπατίτιδας, αποκάλυψαν οι υγειονομικοί αξιωματούχοι την Παρασκευή (20/5), ανεβάζοντας τον εθνικό απολογισμό σε έξι.

Ο αναπληρωτής διευθυντής για τις μολυσματικές ασθένειες στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) αποκάλυψε το θάνατο σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, λέγοντας ότι αναφέρθηκε μια ημέρα αφότου ο οργανισμός ενημέρωσε τον αριθμό των κρουσμάτων του.

Ο Δρ. Τζέι Μπάτλερ δεν αποκάλυψε πού συνέβη ο θάνατος ή την ηλικία του παιδιού που πέθανε από ηπατίτιδα.

Η Αμερική έχει αναφέρει τους περισσότερους θανάτους από οποιαδήποτε χώρα μέχρι στιγμής, με την Ινδονησία να έχει αναφέρει πέντε και έναν στην Παλαιστίνη και την Ιρλανδία.

Συνολικά 180 κρούσματα ηπατίτιδας έχουν επίσης ανιχνευθεί σε 35 πολιτείες, με την ασθένεια πιο πιθανό να ανιχνευθεί σε πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές. Έχουν γίνει επίσης 15 μεταμοσχεύσεις ήπατος.

Παγκοσμίως, περισσότερα από 500 κρούσματα έχουν πλέον εντοπιστεί στο ξέσπασμα της επιδημίας, κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, πιθανότατα επειδή και οι δύο χώρες έχουν καλύτερα συστήματα επιτήρησης.

Το CDC είπε ότι μια λοίμωξη από αδενοϊό – που μπορεί να προκαλέσει το κοινό κρυολόγημα – ήταν η κύρια υπόθεσή τους για την αιτία της ασθένειας, αν και εξακολουθούσαν να ερευνούν εάν οι λοιμώξεις από τον Covid έπαιξαν κάποιο ρόλο.

Έχουν αποκλείσει όλες τις θεωρίες που υποδηλώνουν ότι μια μετάλλαξη στον ιό μπορεί να προκαλεί την ασθένεια ή ότι μπορεί να οφείλεται στην έκθεση σε σκύλους κατοικίδιων ζώων.

Οι συνήθεις αιτίες – ιοί ηπατίτιδας A, B, C, D και E – έχουν όλα αποκλειστεί.

Ο Δρ Μπάτλερ είπε στην ενημέρωση ότι αναφέρθηκε ένα επιπλέον θάνατο την Πέμπτη, το οποίο ήταν το έκτο κρούσμα με θανατηφόρο κατάληξη.

Είπε: «Αυτή η περίπτωση αναφέρθηκε χθες, επομένως δεν εμφανίζεται στην εβδομαδιαία αναφορά που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη».

Το CDC δεν έχει αναφέρει πού συνέβη κάποιο από τα θύματα, επικαλούμενο «θέματα εμπιστευτικότητας», αν και ένα έχει αναφερθεί στο Ουισκόνσιν.

Τα κρούσματα συνεχίζουν να είναι σε παιδιά ηλικίας περίπου δύο ετών και «γεωγραφικά διασκορπισμένα» σε όλη τη χώρα.

Είναι πιο πιθανό σε πιο πυκνοκατοικημένες πολιτείες, κάτι που είναι πιθανό επειδή υπάρχει μεγαλύτερος ευπαθής πληθυσμός εκεί.

 

ieidiseis.gr

 

 

 

 

 

 

 

Το agrinioreport.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.

Please follow and like us: