Ομιλία Κ. Σκανδαλίδη στο Αγρίνιο (φωτό-βίντεο)

Στο Αγρίνιο βρέθηκε ο πρώην Υπουργός κ. Κώστας Σκανδαλίδης σήμερα το απόγευμα για την κεντρική προεκλογική εκδήλωση – ομιλία για την Αιτωλοακαρνανία, που διοργάνωσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ.

WP_20150916_19_59_18_Pro__highresΗ ομιλία του κ. Σκανδαλίδη αφορούσε κυρίως το τι έχει καταφέρει ως τώρα το ΠΑΣΟΚ για αυτή τη χώρα αλλά και στο ότι το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της Κυριακής θα είναι τρίτη δύναμη κατά τον ίδιο.

Ακολουθούν τα βασικότερα σημεία της ομιλίας του κ. Σκανδαλίδη:

WP_20150916_19_46_25_Pro__highres“Αποδεικνύεται σήμερα ότι εμείς λέγαμε την αλήθεια τόσο καιρό. Ο κ. Τσίπρας με μια νομοθετική πράξη καταργούσε τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Το 2009 παραλάβαμε μια Ελλάδα κατεστραμμενη. Σε λιγότερο από 2 χρόνια η ΝΔ διπλασιάζει το χρέος και το έλλειμμα. Οδηγεί σταδιακά τη χώρα στη χρεοκοπία. Το ΠΑΣΟΚ παντού εμφανίζεται σαν το μαύρο πρόβατο της εποχής όταν στο παρελθόν ήταν η πολιτική δύναμη που έφερε την πρόοδο στη χώρα.

Έδινε δημοκρατία στους πολίτες και δύναμη στη χώρα να στέκεται στα πόδια της. Δεν θέλουμε να αλλάξουμε τον κεντρικό κορμό εκείνου του ΠΑΣΟΚ. Απλά με νέες ιδέες και πολιτικές θέλουμε και μπορούμε να πάμε μπροστά. Αυτή η πολυκύμαντη διαδρομή, μία διαδρομή που ήταν, μόνο προς τα μπρος δεν μπορεί να σβήσει. Η Ιόνια οδός δεν είναι ακόμη έτοιμη, αλλά για όλα αυτά τα μικρά και μεγάλα ποιος μπορεί να κατηγορήσει το ΠΑΣΟΚ;

WP_20150916_19_47_35_Pro__highresΠρέπει να οργανωθούμε και να δώσουμε λύσεις. Η Ελλάδα κατάντησε να διαλέγει τον “μη χείρων”.  Η λύση αυτών των προβλημάτων είναι λύση των θεσμών και όχι λύση δυο μονομάχων (Νέα Δημοκρατία-ΣΥΡΙΖΑ) .

Ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ γιατί ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ μπορεί να επιβάλει την επιλογή του λαού για μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Μιλάμε για ένα μνημόνιο που η χώρα ήταν έτοιμη να βγει από αυτό και όλα καθυστέρησαν μέσα από την περιφρόνηση των θεσμών και μέχρι να καταλάβει ο κ. Τσίπρας τι σημαίνει έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

WP_20150916_19_47_52_Pro__highresΤο νέο μνημόνιο ψηφίστηκε για να μη βγει η χώρα από το ευρώ και τη Νομισματική Ένωση. Το ψηφίσαμε μεν, άλλα δεν το υποστηρίζουμε έτσι όπως είναι καθώς χρειάζεται μια νέα διαπραγμάτευση.

Όλα τα θέματα που έφεραν θετικά αποτελέσματα για τη χώρα ήταν δικές μας ιδέες και δικά μας διαβήματα.  Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να επιβάλει το πρόγραμμα μιας προοδευτικής κυβέρνησης. Αυτή η Βουλή θα μπορούσε να αναδείξει μια άλλη κυβέρνηση που θα εναρμονιζόταν στα σημεία προς την ευρωπαϊκή πορεία.

WP_20150916_19_50_23_Pro__highresΠου είναι οι αυτοδυναμίες που έλεγαν;  Δεν υπάρχουν οι παλιές πολυψήφιες δυνάμεις πλέον. Πρέπει να αλλάξει το εκλογικό σύστημα για να επέλθουν αλλαγές σε αυτή τη χώρα και να κάνει ένα βήμα μπροστά.

Εμείς θέλουμε να συνεργαστούμε. Αυτό είχαμε προτείνει και το 2012 για μια τετρακομματική συνεργασία μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, την ΑΝΕΛ και τη ΔΗΜΑΡ

WP_20150916_19_51_51_Pro__highresΗ σημερινή κυβέρνηση στηρίζεται σε χάρτινα πόδια. Εμείς θα είμαστε η εγγύηση ότι επιτέλους η σοφία θα επικρατήσει απέναντι στην πόλωση και την ανοησία.

Εμείς έχουμε τη δύναμη των συμμάχων (Ευρωπαίοι σοσιαλιστές) κι αυτό είναι υπέρ μας. Δεν είμαστε μικρό κόμμα καθώς σε ευρωπαϊκό επίπεδο είμαστε μεγάλη δύναμη. Φέραμε τα κοινωνικά πλαίσια στήριξης, φτιάξαμε προγράμματα στη χώρα που δεν είχε ξαναδεί ο τόπος κι έχουμε μια τεράστια ιστορία στη χώρα. Αλλά και για λόγους πρακτικούς και εθνικής στρατηγικής πρέπει το ΠΑΣΟΚ να ψηφιστεί. Πρέπει όλοι οι Έλληνες να καταλάβουν ποια είναι η δύναμη αυτή που έκανε υπερήφανη την Ελλάδα. Κι αυτή η δύναμη είναι το ΠΑΣΟΚ.

WP_20150916_19_56_30_Pro__highresΗ μεταπολίτευση ήταν μια περίοδος φωτεινή στην ιστορία του παρελθόντος. Κάναμε τόσα πολλά ως μεταπολίτευση και δεν μπορούμε να διαγράψουμε την ιστορία μας όσα κι αν μας καταλογίζουν.

Φτιάξαμε και παραδώσαμε τα χιλιάδες ΚΕΠ, μάθαμε από το παρελθόν μας, στήσαμε το μητρώο των εμπόρων και κάναμε πολλές καινοτομίες και στον τομέα της Υγείας. Ποιοι, μετά από αυτά, κάνουν μεταρρυθμίσεις και ποιοι προχώρησαν σε μεταρρυθμίσεις στη συνέχεια; Η ΝΔ η ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν ποτέ κάποιο μεταρρυθμιστικό  νόμο;

WP_20150916_19_56_45_Pro__highresΟ κ. Τσίπρας λέει να ξεμπερδεύουμε με το παλιό. Ποιο είναι το παλιό όμως και πιο είναι το νέο; Η Βουλή που ανανεώθηκε και που είναι ντροπή ο τρόπος που εμφανίζεται; Το νέο θα αποδειχθεί στην πράξη. Νέο είναι η γνώση και η ικανότητα ώστε να μετατρέψεις τον πολιτικό σε άνθρωπο που αξιοποιεί την τεχνογνωσία.

WP_20150916_19_59_36_Pro__highresΣήμερα θα πατήσουμε στα πόδια μας και θα δώσουμε νέες λύσεις. Είναι ηθικό πλεονέκτημα ότι λες ότι θα δώσεις 13ο μισθό κι όταν έρχεται ο εργαζόμενος να τον διώχνεις;;

Χρειάζεται τεκτονική αλλαγή το όλο σύστημα. Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνει το πιο μεγάλο βήμα για μια νέα αρχή.

Αν ζούσε ο Παπανδρέου θα έφτιαχνε ένα νέο ΠΑΣΟΚ από την αρχή. Και με νέα πρόεδρο και με νέες αλλαγές πλέον την Κυριακή το ΠΑΣΟΚ θα είναι Τρίτη δύναμη”.

WP_20150916_20_38_50_Pro__highres

WP_20150916_19_56_52_Pro__highres

WP_20150916_19_59_29_Pro__highres

WP_20150916_20_38_44_Pro__highres

Please follow and like us:

Τα σχόλια είναι κλειστά.