Ομιλία για την Αιτ/νία στη Στοά Βιβλίου

Η Διεθνολόγος – Οικονομολόγος Μαρία Καλπουζάνη συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΄΄ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΟΡΕΙΝΗΣ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ΄΄ στη Στοά Βιβλίου με θέμα τις δυνατότητες της Αιτωλοακαρνανίας.

 3
Στην εισήγηση της αφού παρουσίασε όλα τα ιστορικά, μορφολογικά και γεωγραφικά στοιχεία της περιοχής προχώρησε στην κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων που πρέπει άμεσα να υλοποιηθούν ώστε να μπορέσουμε σαν Αιτωλοακαρνανία να πετύχουμε πολλά περισσότερα.

2
Πρώτα από όλα αναφέρθηκε στη προβολή της αξίας της πρωτογενούς παραγωγής και στην προώθηση των τοπικών πιστοποιημένων αγροτικών προίόντων, ενέργειες  που μπορούν να βοηθήσουν την τοπική οικονομία. Μίλησε για την ανάγκη ανάπτυξης μορφών εναλλακτικού τουρισμού και την κατάλληλη αξιοποίηση του υδάτινού και φυσικού πλούτου του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Στη συνέχεια σημείωσε τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν στους οδικούς άξονες αλλά και στην προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών όλη την διάρκεια του έτους μέσα από την αξιοποίηση των λιμνών της ευρύτερης περιοχής αλλά και του θρησκευτικού τουρισμού. Καθοριστική θα είναι και η θέσπιση του BRAND NAME της Αιτωλοακαρνανίας με πολλά οφέλη σε όλα τα επίπεδα ενώ αναφέρθηκε και σε επιμέρους θέματα όπως είναι οι υπηρεσίες υγείας, η δραστηριοποίηση των γυναικείων συνεταιρισμών και τα σεμινάρια κατάρτισης επαγγελματικών ομάδων και κατοίκων.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά  «μόνο μέσα από συλλογική δουλειά και βάζοντας πάνω από όλα το εμείς μπορούμε να δημιουργήσουμε εκείνες τις συνθήκες που θα καταστήσουν το τόπο μας πρωταγωνιστή.»