Ολοκληρώθηκε ο δωρεάν εμβολιασμός παιδιών

Το “Δίκτυο Στήριξης Μαθητών Αγρινίου” σε συνεργασία  με τους  “Γιατρούς του Κόσμου”, πραγματοποίησε και ολοκλήρωσε τη δράση  του «ΔΩΡΕΑΝ εμβολιασμός  και  Οδοντιατρικός έλεγχος παιδιών  ανασφάλιστων  γονέων  του Δήμου Αγρινίου»,  με τον τριήμερο εμβολιασμό του Φεβρουαρίου και τον πρόσφατο (4 και 5 Απριλίου) στην πόλη του Αγρινίου. 

2015-04-04 --11Εμβολιάστηκαν περίπου 250 παιδιά,  αριθμός που καταδεικνύει το μεγάλο πρόβλημα  ανεμβολίαστων  παιδιών των τελευταίων χρόνων .

30“Γνωρίζοντας  καλά,  πως η λύση αφορά πρωτίστως την επίσημη Πολιτεία και το Δήμο Αγρινίου και πως οι εμβολιασμοί δεν γίνονται εφάπαξ αλλά επαναλαμβανόμενα, καλούμε και διεκδικούμε :

  • Η Πολιτεία να οργανώσει και να δώσει οριστική λύση μέσα από τις Δημόσιες Δομές Υγείας, για διαρκή και ασφαλή εμβολιασμό όλων των πληθυσμιακών ομάδων και κυρίως την κάλυψη των ανασφάλιστων και των οικονομικά αδύνατων παιδιών.
  • Να ενημερώσει με συστηματικό τρόπο τους ανασφάλιστους γονείς, για το δικαίωμά τους να συνταγογραφούν σε Δημόσιες Δομές Υγείας και να προμηθεύονται δωρεάν τα εμβόλια των παιδιών τους.
  • Να γίνεται το εμβόλιο «ΜΑΝΤΟΥ» οργανωμένα, σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του αρμόδιου τμήματος του Νοσοκομείου  Αγρινίου.
  • Ο Δήμος ΑΜΕΣΑ να υλοποιήσει την υπόσχεσή του σε παλαιότερο Δημοτικού Συμβούλιο, περί εξεύρεσης κονδυλίου για εμβόλια παιδιών και έγκαιρα να προβεί στην αγορά εμβολίων,  που θα διατεθούν για τον εμβολιασμό παιδιών στο ΠΙΚΠΑ και στο Κέντρο Στήριξης Ρομα Αγρινίου, όπου το πρόβλημα είναι μεγάλο και οξύνεται επιπλέον,  από τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης πολλών μικρών παιδιών.

2015-04-04 --9Ευχαριστούμε το προσωπικό και τους εργαζόμενους του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου Αγρινίου για τη βοήθειά τους.

Επίσης ευχαριστούμε τους παιδιάτρους –Μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου  Αδαμαντία Νίτσα και Χάρη Μακραδήμα, που εθελοντικά εμβολίασαν παιδιά στις δύο δράσεις που πραγματοποιήθηκαν και την  κ. Πηνελόπη Βελέντζα, επισκέπτρια υγείας του ΠΙΚΠΑ.

2015-04-04--- 1Τα Μέλη- Φορείς Σύλλογοι, όσο και οι εθελοντές του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ,  μένοντας σταθερά στην άποψη της ανάγκης για Δημόσια Δωρεάν  Υγεία και Παιδεία, θα συνεχίσουν – όχι επικοινωνιακά αλλά ουσιαστικά – να αναζητούν  λύσεις των προβλημάτων,  που αφορούν μαθητές και παιδιά του Δήμου μας, όταν και όπου μπορούν, χωρίς να μένουν άπραγοι περιμένοντας.

Οι επόμενες δράσεις μας θα αφορούν την ασφάλεια και υγιεινή της Σχολικής Στέγης, θέμα που απασχολεί σοβαρά τις σχολικές μονάδες και τους Συλλόγους  Γονέων των σχολείων του Δήμου μας”.

2015-04-04 --2

2015-04-04 --7

2015-04-04 --11

 

24

Τα σχόλια είναι κλειστά.