Ολοκληρώθηκαν οι Θρησκευτικές και Πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Αγγελόκαστρο (φωτό-βίντεο)

O Δήμος Αγρινίου, το Συμβούλιο Τοπικής Κοινότητας Αγγελοκάστρου, και το Χορευτικό Τμήμα Γυναικών Αγγελοκάστρου, διοργάνωσαν και φέτος με κατάνυξη και επιτυχία τις εκδηλώσεις για την Εορτή των Αγίων Αποστόλων .

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν χθες Σάββατο 29 Ιουνίου και ολοκληρώνονται σήμερα ανήμερα της εορτής των Αγίων Αποστόλων.

Χθες εψάλη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’αρτοκλασίας στον Ιερό  Ναό Αγίων Αποστόλων Αγγελοκάστρου παρουσία πλήθος πιστών και επισήμων και ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας των Αγίων Αποστόλων με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου.

Στην συνέχεια στην πλατεία του Αγγελοκάστρου εψάλη δέηση υπέρ υγείας μετά Θείου Κηρύγματος, και ολοκληρώθηκε παρουσία πιστών και επισήμων η Επιστροφή της Ιερής Εικόνας, στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων.

Ακολούθως στη πλατεία του χωριού χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς τα χορευτικά τμήματα : Αγγελοκάστρου, Παγκρήτιος Σύλλογος Αιτ/νίας, Εργαστήρι Λαογραφίας πολιτισμού και παράδοσης το»Χοροστάσι».

Σήμερα Κυριακή  30 Ιουνίου 2019 εψάλη όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος  στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων.

Να σημειωθεί πως η χρήση των φωτογραφιών δεν είναι επιτρεπτή αν δεν υπάρξει πρώτα συνεννόηση με την Δ/ση του agrinioreport.com

Φωτό-ρεπορτά-βίντεο: Δήμητρα-Μαρία Νταγιάντα