Ολοκληρώθηκαν οι Δράσεις της πρωτοβουλίας «Δίκτυο Παρατριχώνιων Φορέων για τη Φύση και το Πολιτισμό» που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund.

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο του Θέρμου η τέταρτη και τελική συνάντηση για τη δημιουργία “Δικτύου Παρατριχώνιων Φορέων για τη Φύση και τον Πολιτισμό” (Δημιουργία Παρατριχώνιου Δικτύου για την προστασία και ανάδειξη φυσικού και πολιτιστικού Περιβάλλοντος της Λίμνης Τριχωνίδας) που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active Citizens Fund, με φορέα υλοποίησης το Ινστιτούτο Δημιουργικότητας Έρευνας Ανάπτυξης Περιφέρειας Θέρμου (Ι.Δ.Ε.Α.Π.Θ)

Οι εκπρόσωποι 15 φορέων και συλλόγων του δικτύου ολοκλήρωσαν τη συζήτηση σχετικά με τους στόχους του δικτύου και τον τρόπο λειτουργίας του και πήραν αποφάσεις για τη νέα συντονιστική επιτροπή και τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν για τη σύσταση και την αποτελεσματική λειτουργία του Δικτύου. Στο πλαίσιο της συνάντησης έγιναν εργαστήρια ενδυνάμωσης της ομάδας και παρουσιάσεις καλών πρακτικών από τις κυρίες Δημητρακοπούλου Φρόσω και Γλυκοπούλου Εύα. Σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε λεπτομέρειες γύρω από το στόχο την οργάνωση και λειτουργία του δικτύου. Ευχαριστούμε τους φορείς που συμμετείχαν στη δημιουργία ενός δικτύου για την ανάδειξη και την προβολή της περιοχής γύρω από τη λίμνη Τριχωνίδα και τον Δήμο Θέρμου για την αμέριστη συμπαράσταση.

Οι σύλλογοι που συμμετείχαν στη δημιουργία του δικτύου είναι :

1) Σύλλογος Πετροχωριτών Τριχωνίδας
2) Ιστορική και Αρχαιολογική Εταιρεία Δυτικής Στερεάς Ελλάδος
3) Ι.Λ.Ε.Κ.(Ιστορική ,Λαογραφική Εταιρεία Κόνισκας)
4) ΚΠΕ(Κέντρο Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Θέρμου)
5) ΛΕ.ΜΑ.Θ. (Λέσχη Μεικτού Αθλητισμού)
6) Ορειβατικός σύλλογος Αγρινίου
7) Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός σύλλογος Τριχωνίου «Η Αγία Παρασκευή»
8) Πολιτιστικός σύλλογος Παναιτωλίου «Χρήστος Καπράλος»
9) Σύλλογος Νέων Αγίας Σοφίας”Άρτεμις Ηγεμόνη”
10) ΔΡΩ-Κίνηση πολιτών για την Αιτωλοακαρνανία
11) Εμπορικός Σύλλογος Θέρμου
12) ΚΟΙΝΣΕΠ Ορεινή
13) ΕΟ.Θ.(Εκπολιτιστικός Όμιλος Θέρμου)
14) YouthActive Minds
15) Ν.Ο.Τ.-Ναυτικός όμιλος Τριχωνίδας
16) Ι.Δ.Ε.Α.Π.Θ.(Ινστιτούτο Δημιουργικότητας, Έρευνας, Ανάπτυξης Περιφέρειας Θέρμου)

Στο πλαίσιο της τελετής λήξης το μουσικό σχήμα Reginae που αποτελείται από τις Κατερίνα Αθανασοπούλου (πιάνο – φωνή), Πόπη Αργυροπούλου (φλάουτο – φωνή) και Έφη Πυρπύλη (τσέλο – πιάνο), πραγματοποίησε συναυλία στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Θέρμου, ανοιχτή στο κοινό, με τραγούδια από το διεθνές και ελληνικό ρεπερτόριο και αγαπημένες χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Το έργο «Δίκτυο Παρατριχώνιων Φορέων για τη Φύση και το Πολιτισμό» (Δημιουργία Παρατριχώνιου Δικτύου Οργανώσεων για την προστασία και ανάδειξη φυσικού και πολιτιστικού Περιβάλλοντος της Λίμνης Τριχωνίδας) υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης το Ινστιτούτο Δημιουργικότητας Έρευνας, Ανάπτυξης Περιφέρειας Θέρμου (Ι.Δ.Ε.Α.Π.Θ.).

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr
Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε με το Ινστιτούτο Δημιουργικότητας Έρευνας, Ανάπτυξης Περιφέρειας Θέρμου (Ι.Δ.Ε.Α.Π.Θ.) στο Facebook ή στέλνοντας μήνυμα στο 6944541242