Οι Οικοδόμοι για την αυριανή απεργία

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

apergia-dioikhtikon1418794987“Η Εργατική πάλη οικοδόμων καλεί τους οικοδόμους και όλους τους εργαζόμενους, νέες και νέους, να συμμετάσχουν μαζικά στην Πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 12 Νοέμβρη. Η απεργία αυτή αποτελεί σταθμό για την ανασυγκρότηση του Εργατικού κινήματος, την ανάπτυξη του εργατικού αγώνα για την επόμενη περίοδο και την κατάργηση των συνεχόμενων αντεργατικών – αντιλαϊκών μέτρων του τρίτου μνημονίου της κυβέρνησης Σύριζα – ΑΝΕΛ, με τη συναίνεση- στήριξη των αστικών κομμάτων ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. , Ποταμιού, κ.λπ.
Πριν από λίγες μέρες είχαμε την πρώτη δόση της ψήφισης των μέτρων περίπου 30% των προαπαιτούμενων. Τώρα έρχεται και η δεύτερη δόση με το πετσόκομμα των συντάξεων και με την εθνική και ανταποδοτική σύνταξη των 300€, το μέτρο για τις κατασχέσεις της Πρώτης Κατοικίας και των κόκκινων δανείων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, (λιμανιών, ΑΔΜΗΕ, Δημόσιων χώρων, Δημόσιων Επιχειρήσεων), την πλήρη διάλυση υγείας και παιδείας, τη δημιουργία των προϋποθέσεων για ιδιωτική υγεία και παιδεία, τη διάλυση της αγροτικής παραγωγής με τριπλασιασμό των εισφορών του ΟΓΑ και με φορολόγηση των αγροτικών εισοδημάτων και επιδοτήσεων με 26% και 29%, την διάλυση των επαγγελματοβιοτεχνών με εισφορές ασφαλιστικές στο τζίρο. Όλα αυτά οδηγούν στην παραπέρα αύξηση της ανεργίας, στην επιδείνωση της φτώχειας και της εξαθλίωσης.
Στον κλάδο μας οι οικοδόμοι βρίσκονται εδώ και χρόνια στην ανεργία που ξεπερνά το 80%. Τα μόνα έργα που γίνονται: η Ιόνια και η Ολυμπία οδός υπολειτουργούν, απλήρωτους εργαζόμενους εδώ και μήνες, με απολύσεις και μεροκάματα πείνας των 30 ευρώ και με απλήρωτες υπερωρίες.
Όλη αυτή η κατάσταση οδηγεί ακόμα περισσότερο στην συρρίκνωση της οικονομίας, στους αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, χωρίς να υπάρχει καμία προοπτική για κάτι καλύτερο . Η κυβέρνηση Σύριζα –ΑΝΕΛ με τις ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις, τώρα τηρεί πιστά τις εντολές της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ. και της ελληνικής ολιγαρχίας, φορτώνοντας την κρίση στους φτωχούς και διατηρώντας τα κέρδη των πλουσίων κεφαλαιοκρατών και των τραπεζιτών.
Αυτήν την πολιτική έχουμε χρέος να την ανατρέψουμε. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει από τον δρόμο του αγώνα. Οι κοινοβουλευτικές λύσεις ήταν όλες ίδιες και αποδείχθηκαν για άλλη μια φορά ψεύτικες, δημιουργώντας αυταπάτες στην εξαετή κρίση.
Η συμμετοχή μας στα πρωτοβάθμια σωματεία, τις επιτροπές αγώνα, τις συνελεύσεις της γειτονιάς, η απασχόληση των ίδιων των εργαζομένων με τα προβλήματά τους, δίνουν τη δυνατότητα για μια νικηφόρα πορεία από εδώ και πέρα. Η λογική της ανάθεσης μας οδήγησε στην ήττα.
Πρέπει τώρα να διεκδικήσουμε:
• Να καταργηθούν όλα τα μνημόνια, αυτό που τώρα ψηφίζεται, καθώς και τα προηγούμενα που εφαρμόστηκαν.
• Να δοθεί επίδομα σε όλους τους ανέργους για όσο καιρό είναι άνεργοι, με βάση τον κατώτατο μισθό.
• Να επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις, με αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Κατώτερος μισθός 751 €.
• Καμία κατάσχεση- πλειστηριασμός σε λαϊκή κατοικία.
• Προσλήψεις προσωπικού στα νοσοκομεία, γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού, χρηματοδότηση της υγείας.
• Προσλήψεις στην εκπαίδευση, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, για να καλυφτούν τα κενά που υπάρχουν στα μαθήματα.
• Καμία ιδιωτικοποίηση. Εθνικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας. Εθνικοποίηση όλων των κλειστών εργοστασίων, επαναλειτουργία με εργατικό έλεγχο.
• Υπεράσπιση της φτωχομεσαίας αγροτιάς από την Ε.Ε. και από τους επιχειρηματίες τσιφλικάδες, κατάργηση της φορολογίας και της αύξησης των φορολογικών εισφορών.
• Προστασία των ελεύθερων επαγγελματοβιοτεχνών από την φορολεηλασία, την απελευθέρωση των αγορών και την επέλαση των πολυεθνικών.
• Αποκλειστικό δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες, σύνταξη στα 60 για τους άντρες και στα 55 για τις γυναίκες.
• Να επιστραφούν στα ασφαλιστικά ταμεία όλα τα κλεμμένα όπως τα 11 δις του P.S.I., τα 70 δις που λεηλατήθηκαν έως το 2010 με τα δομημένα ομόλογα.

Η εφαρμογή αυτού του προγράμματος έρχεται σε ρήξη με την Ε.Ε.
και απαιτεί την έξοδο από την Ε.Ε. και το Ευρώ.
Για παύση πληρωμών και διαγραφή του χρέους .
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
10.30 π.μ. ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ “.

Please follow and like us:

Τα σχόλια είναι κλειστά.