Οι μάσκες έπεσαν και αποκάλυψαν τα πραγματικά τους πρόσωπα

Δεν μας ξαφνιάζει ακόμη μια επίθεση από τα μέλη της συλλογικής κίνησης. Όπως λέει και η παροιμία μαθημένα τα βουνά από τα χιόνια!!!

Δύο χρόνια στο Δ.Σ, επτά μήνες με διορισμένο Δ.Σ και έχει ο Θεός!!!

Δυστυχώς αυτά που συμβαίνουν τα τελευταία τρία χρόνια στον Εμπορικό σύλλογο Αγρινίου δεν έχουν προηγούμενο στις τάξεις των εμπόρων σε όλη την Ελληνική επικράτεια.

Δείχνουν με ξεκάθαρο τρόπο ότι η εκλογή μας το 2020 χάλασε προς στιγμή σε κάποιους τη διάδοχη κατάσταση ,την κληρονομική συνέχεια ,έτσι την αντιλαμβάνονται κάποιοι για τον  εμπορικό σύλλογο  Αγρινίου ,το κοινώς λεγόμενο δαχτυλίδι που παίρνει ο επόμενος για να διοικήσει και αυτά συμβαίνουν δυστυχώς όπως και πολλά άλλα σε αυτή την έρμη χώρα που λέει και ο σοφός λαός.

Στα τρία μέλη της συλλογικής που συμμετείχαν στο προηγούμενο Δ.Σ καθώς και στο διορισμένο Δ.Σ προστέθηκε στον συνδυασμό συλλογική κίνηση ως μέλος και εξελέγη με αυτόν και ο σημερινός πρόεδρος του συλλόγου.

Θα θέλαμε ως επικεφαλής του συνδυασμού του και σήμερα ως πρόεδρος του συλλόγου να μας δηλώσει δημόσια εάν συμφωνεί ,εάν εγκρίνει αυτές τις πρακτικές και συμπεριφορές και εάν συνυπογράφει τέτοιου ύφους και τοξικού περιεχομένου κείμενα του  συνδυασμού του ,που το μόνο που καταφέρνουν να πετύχουν είναι να ενισχύουν τον διχασμό στο σύλλογο που πριν λίγες ημέρες ξεκίνησε μια νέα θητεία.

Σε ένα τέτοιο Δ.Σ θέλει να είναι πρόεδρος και σε ένα τέτοιο συνδυασμό επικεφαλής;

Ας το δηλώσει δημόσια ,εκτός και εάν ήταν επικεφαλής του συνδυασμού του για ορισμένο χρόνο και αυτό μέχρι τις εκλογές και τώρα στον συνδυασμό του άλλοι αποφασίζουν.

Γιατί στον δικό μας συνδυασμό το Ενωμένο Εμπόριο που ξεκίνησε πριν τρία χρόνια τη πορεία του στα δρώμενα του συλλόγου υπάρχει μεταξύ των μελών ταύτιση απόψεων ,ιδεών και θέσεων για το πως πρέπει να εκπροσωπείται ένας Εμπορικός σύλλογος και κυρίως πως πρέπει να λειτουργεί για να υπηρετεί με τον πιο επαρκή τρόπο τους συναδέλφους του.

Επέλεξαν για  ένα μικρό διάστημα από τη γενική συνέλευση μέχρι τις εκλογές τα μέλη της συλλογικής και σταμάτησαν να ρίχνουν λάσπη και να συκοφαντούν ,γιατί αυτός ο τρόπος αντελήφθησαν ότι δεν φέρνει ψήφους και  μάλιστα για να δείξουν προσωρινά ένα άλλο πρόσωπο έθεσαν επικεφαλής τον σημερινό πρόεδρο που μέχρι τότε δεν ήταν τυπικά τουλάχιστον στον συνδυασμό τους .

Επίσης αμέσως μετά τη Γενική Συνέλευση επέλεξαν να αλλάξουν για λίγο χρόνο ακόμη και τον προφορικό και τον γραπτό τους λόγο και αυτόν πάλι μέχρι τις εκλογές.

Μίλησαν ξαφνικά για συνεργασίες με Δήμο και Επιμελητήρια, όταν για δύο χρόνια μας κατηγορούσαν ότι στη διάρκεια της θητείας μας προσπαθούσαμε να συνεργαστούμε με αυτούς τους φορείς υπέρ των συναδέλφων.

Μίλησαν ακόμη για σεβασμό και για ήθος.

Σε ποιες συμπεριφορές φαίνονται αυτά;

Ξεχάστηκαν όλα αυτά που είπαν και πολύ περισσότερο αυτά που έγραψαν σε βάρος μας τα δυο χρόνια που είχαμε την ευθύνη της διοίκησης;

Γιατί απορούν ότι τα μέλη του συλλόγου και ψηφοφόροι στις εκλογές τους επέλεξαν για τα κλειστά Σάββατα;

Τα ίδια τα μέλη του συλλόγου μας το δήλωσαν ξεκάθαρα έξω από τα γραφεία του συλλόγου τις ημέρες των εκλογών. Δεν θα σας ψηφίσουμε γιατί δεν θέλετε πενθήμερο το καλοκαίρι.

Άλλωστε δεν ήταν αυτοί που στη περυσινή συνέλευση πρότειναν όλα τα Σάββατα Κλειστά για Ιούλιο και Αύγουστο ,όταν εμείς προτείναμε μόνο τέσσερα Σάββατα. Γιατί ενοχλούνται με τη λέξη βολεμένοι, αυτήν την εικόνα δεν δείχνουν στην κοινωνία;

Που είναι η αλληλεγγύη προς όλους εκείνους τους συναδέλφους που αγωνιούν πως θα πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους ;

Μήπως θα τις αναλάβουν να τις πληρώσουν τα μέλη της συλλογικής;

Δεν είναι αλήθεια ότι όταν η αγορά λειτουργεί ακόμη και στις δύσκολες εποχές όπως η σημερινή η πόλη δείχνει ζωντανή ,αλλά όταν η αγορά είναι κλειστή η πόλη δείχνει νεκρή.

Αδιαφορείτε και αγνοείται τι λέει η κοινωνία;

Ποιοι στηρίζουν τις επιχειρήσεις μας και σε ποιους απευθύνουμε το μήνυμα στήριξης ακόμη και στη σημερινή εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για την αγορά;

Δεν σας απασχολεί που σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της πόλης μας τα κενά ισόγεια ακίνητα ,όπου πριν λίγο λειτουργούσαν επιχειρήσεις αυξάνονται τον τελευταίο καιρό και δείχνουν ότι έρχεται «καταιγίδα» με λουκέτα στην αγορά;

Το μόνο που σας ενδιέφερε και αυτό άλλωστε επιδιώξατε από την εκλογή μας το καλοκαίρι του 2020 ήταν να δείξετε την προσωπική σας εμπάθεια προς εμένα κάτι που το έχει αντιληφθεί πλέον όλη η κοινωνία του Αγρινίου.

Δυστυχώς όλοι εμείς που ασχολούμαστε με τον σύλλογο δίνουμε αφορμές για αρνητική κριτική για τον εμπορικό κόσμο που ασφαλώς δεν του αξίζει ,τον οδηγούμε να μένει μακρυά από τον σύλλογο ,αλλά μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά.

Αποδείξατε με τη στάση σας το καλοκαίρι που μας πέρασε ότι βάζετε μπροστά το εγώ και όχι το εμείς και ο στόχος σας ήταν να μας οδηγήσετε σε αποχώρηση όπως ακριβώς και τώρα κάνετε με τη λάσπη που ρίχνετε για να έχετε όλο το χώρο ελεύθερο για τις όποιες επιδιώξεις σας.

Η αποχώρηση μας από το Δ.Σ το καλοκαίρι του 2022 δεν ήταν επιλογή μας, αλλά αναγκαστική στάση, αυτή που υπαγόρευε η συνείδηση μας και επέβαλλε η αξιοπρέπεια μας και η δημοκρατική μας ευθιξία.

Γιατί απορούν γιατί δεν συμμετέχουμε σε ένα αναλογικό προεδρείο;

Γιατί απλούστατα είμαστε δύο διαφορετικοί κόσμοι και έχουμε διαφορετικές αφετηρίες και μας εκφράζουν εντελώς διαφορετικές αρχές και αξίες.

Έχουμε αποδείξει ξεκάθαρα μέχρι σήμερα ότι αυτές μας χαρακτηρίζουν ,με βάση αυτές προχωράμε στην κοινωνική και επαγγελματική μας ζωή ,έτσι μας γνωρίζει ο εμπορικός κόσμος όχι μόνο της πόλης μας αλλά και οι εκπρόσωποι του σε όλη τη χώρα και σε καμιά περίπτωση δεν θα δεχτούμε να γίνουμε μαριονέτες στις δικές σας επιλογές.

Όσον αφορά τις υποχρεώσεις που αναφέρουν για την υπάλληλο και τα άλλα λειτουργικά έξοδα (ΔΕΗ, ΝΕΡΟ,ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ) θέλουμε να τονίσουμε ότι το 2020 ο ταμίας όταν ανέλαβε εκείνη την περίοδο παρέλαβε μηδενικό ταμείο και καταφέραμε στα δύο χρόνια της διοίκησης μας ο σύλλογος να έχει επαρκή ταμειακά διαθέσιμα ώστε να μπορούν να καλύπτονται οι υποχρεώσεις του συλλόγου καθώς και αυτές που θα δημιουργούνταν για το διάστημα μέχρι να αναλάβει η επόμενη διοίκηση.

Εξάλλου αυτό το επιβεβαιώνει και η ομόφωνη έγκριση του οικονομικού απολογισμού από την γενική συνέλευση που και τα μέλη της συλλογικής κίνησης ψήφισαν και να τονίσουμε ως προς αυτό  ότι καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.

Θέλουμε επίσης να τονίσουμε ότι το προεδρείο στις πρώτες ημέρες της θητείας του δεν επέλεξε να ασχοληθεί με την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην αγορά και να στείλει ένα μήνυμα στήριξης της,αλλά επέλεξε να αναδείξει τον διχαστικό του λόγο ,προσφιλής άλλωστε τακτική του επί δυόμιση χρόνια, γεγονός που γυρίζει τον σύλλογο χρόνια πίσω και δεν προσφέρει καμιά απολύτως βοήθεια στον Εμπορικό κόσμο της πόλης μας που τόσο πολύ έχει ανάγκη.

 

Για τον συνδυασμό Ενωμένο Εμπόριο

ο επικεφαλής του συνδυασμού

Κωστίκογλου Σωκράτης

Please follow and like us: