«Οι κόκκινοι τηλεφωνικοί θάλαμοι στη Βρετανία γίνονται γραφεία με wi-fi»

Οι περίφημοι κόκκινοι τηλεφωνικοί θάλαμοι στη Βρετανία δεν χρησιμοποιούνται πλέον -στην εποχή των smartphones- για τον αρχικό τους σκοπό. Μία εταιρία τους αναμορφώνει σε μικρά, πλήρως εξοπλισμένα γραφεία.

unnamed-2

Η Pod Works ελπίζει να δελεάσει όσους κάθονται σε καφέ ή παμπ και εργάζονται με τα λάπτοπ να προτιμήσουν τους ανακαινισμένους θαλάμους, που διαθέτουν wi-fi, τηλέφωνο, εκτυπωτή, σκάνερ και δωρεάν καφέ και τσάι.
Σε πολλές βρετανικές πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά ο αριθμός των κόκκινων τηλεφωνικών θαλάμων έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια, έχουν αντικατασταθεί από πιο σύγχρονους ή απλά έχουν αφαιρεθεί.
Αρκετοί έχουν μετατραπεί σε βιβλιοθήκες ή καφέ.
«Θεωρήσαμε ότι ήταν καλή ιδέα να τους αναμορφώσουμε και να τους φέρουμε στον 21ο αιώνα», ανέφερε η διαχειριστική διευθύντρια της Pod Works UK, Λόρνα Μουρ.

unnamed-1

«Τεράστιος αριθμός τουριστών που έρχεται στη βρετανική πρωτεύουσα και στέκεται δίπλα στον θάλαμο και βγάζει σέλφι και φωτογραφίες δείχνει πόσο εμβληματικοί και σημαντικοί είναι», πρόσθεσε.

unnamed-2

Ο πρώτος θάλαμος άνοιξε στο κεντρικό Λονδίνο στην Russell Square και αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι, τόσο στην πρωτεύουσα όσο και σε άλλες πόλεις της Βρετανίας τον Οκτώβριο, σύμφωνα με το Reuters.

unnamed-3

Η μηνιαία συνδρομή ανέρχεται στις 25 αγγλικές λίρες.

«Ελπίζουμε να έχουμε 50 έτοιμους έως τα Χριστούγεννα και 300 έως τον επόμενο χρόνο», είπε η Μουρ.

tvxs.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.